Fietspad op Langeoog, © TMN/ Max Fischer
© TMN/ Max Fischer

Fiets­va­kan­tie


Stap op de fiets en ontdek Nedersaksen op goed ontwikkelde fietsroutes in Duitsland. Fietsen is voor veel actieve vakantiegangers de beste manier om de charme van de regio’s in Nedersaksen te leren kennen. Van de Harz tot aan de werelderfgoed Waddenzee heeft onze deelstaat diverse tochten. Er is voor elk wat wils!

Ontdek bijvoorbeeld de Elberadweg (Elbe-fietsroute) of de Weser-Radweg (Weser-fietsroute). Beide zijn al jarenlang een van de populairste langeafstandsfietsroutes in Duitsland. De Weser-Radweg werd door de Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club e.V. (ADFC) zelfs bekroond met vier sterren. Ook bekroond met sterren zijn de grensoverschrijdende route Teuto-Ems en de Vechtdalroute. Het heidegebied Uelzen is een uitstekende ADFC-RadReiseRegion!

Voor de sportieve fietsvakantiegangers biedt het mountainbike-netwerk in de Harz of in het Weserbergland uitdagende tochten. En ook wielrenners komen bij ons ook volledig aan hun trekken.

Laat ons overzicht van fietsvakanties in Duitsland u inspireren, om uw fietstocht te plannen, of het nu gaat om een dagtocht of een hele vakantie. Om in uw fietsvakantie zorgeloos te kunnen genieten, vindt u bij ons informatie over alle mogelijke vragen van A tot Z.

Impressies