Weser-Radweg, © Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger
© Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger

Weser-Radweg

Stijging
851 m
Daling
988 m
Afstand
520 km
hoogste punt
157 m
Traject voor
Toerfiets
Soort tocht
Route
Geschikt voor
Kinderen

De Weser-Radweg is een fietsroute met kwaliteitskeurmerk en vier sterren die loopt door zeven buitengewoon afwisselende regio's. Over een lengte van 520 kilometer brengt hij u zonder grote stijgingen van het Weserbergland naar de Noordzee. Onderweg zult u ontdekken waarom de Weser-Radweg al jarenlang een van de populairste fietsroutes in Duitsland is.

Loop van de route en bezienswaardigheden

De Weser-Radweg begint in Hann. Münden, waar de Werra en de Fulda zich verenigen tot de Weser. De Weser-fietsroute is meermaals uitgeroepen tot Duitslands populairste langeafstandsfietsroute (volgens ADFC RadReiseAnalyse). De eerste etappe langs de Oberweser loopt door het Weserbergland. Aan de oevers van de Weser liggen er vlak langs de route als parels aan een ketting tal van historische steden, burchten, kastelen en kloosters. In het Weserbergland fietst u niet alleen langs de indrukwekkende bouwwerken van de Weserrenaissance en door bonte vakwerkstadjes, maar ook door de plaatsen waar de rattenvanger van Hamelen (dat in het Duits "Hameln” heet), Assepoester en de baron von Münchhausen vandaan komen. Kort voor Minden opent de Porta Westfalica de poorten voor de Weser naar de Noord-Duitse Laagvlakte. Langs de Mittelweser brengt de route u naar Nienburg en Verden. De fietsroute leidt u hier door mars- en veenlandschappen en langs schilderachtige wind- en watermolens. Verder naar het noorden – in de Hanzestad Bremen, de grootste stad aan de Weser-Radweg – begint de Unterweser. In Bremen zijn onder andere het stadhuis met het Roland-standbeeld, die behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed, en de historische binnenstad het bezoeken waard. Vanuit Bremen fietst u langs de dijk van de Weser door het cultuurlandschap van het Teufelsmoor en is het zeker de moeite waard om even van de route af te wijken voor een bezoek aan het eilandje Harriersand. De hoofdroute loopt verder door een van de grootste aaneengesloten weidelandschappen van Europa, de Wesermarsch. De steeds groter wordende schepen en scheepswerven die u onderweg tegenkomt, maken de maritieme invloed steeds duidelijker zichtbaar. In Nordenham kunt u kiezen: u steekt met de veerboot over naar de zeestad Bremerhaven en volgt de hoofdroute van de Weser-Radweg of u fietst over het schiereiland Butjadingen naar Eckwarderhörne. Op de hoofdroute passeert u Bremerhaven met het Auswandererhaus, het Klimahaus, de internationale havens en vele andere bezienswaardigheden. Als u Bremerhaven voorbij bent, komt u in het Cuxland en bent u nog maar op een steenworp afstand van de Noordzee. Een ontdekkingstocht door het UNESCO-Werelderfgoed Waddenzee mag u zich hier beslist niet laten ontgaan. Bij de Kugelbake in Cuxhaven bereikt u tenslotte het officiële eindpunt van de Weser-Radweg.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Logo Weser-Radweg

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Weser-Radweg.

tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

De Weser-Radweg is uitstekend bereikbaar met de trein, omdat zowel het start- en eindpunt als de meeste etappeplaatsen een treinstation hebben. Gedetailleerde informatie over de verbindingen en dienstregelingen kunt u vinden op de website van de Deutsche Bahn. In intercity's en regionale treinen is het gewoonlijk mogelijk om fietsen mee te nemen. Wel adviseren wij u om vooraf te informeren of er inderdaad plaatsen beschikbaar zijn en om te reserveren. Tip: Maak gebruik van het Niedersachsen-Ticket van de Deutsche Bahn.
 

Uw aanspreekpartner voor deze fietsroute

Weser-Radweg info Central

Deisterallee 1
31785 Hameln
Telefoon: +49 (0) 5151 / 930039

naar de websiteE-mail schrijven