Uitzicht vanaf de Amdorf-brug op de voorgrond een fiets, © Ostfriesland Tourismus GmbH / www.ostfriesland.de
© Ostfriesland Tourismus GmbH / www.ostfriesland.de

Ty­pisch Ne­ders­ak­sen op de fiets


Nedersaksen heeft een lange fietstraditie. Daarom vinden we hier steeds weer iets bijzonders om u een onvergetelijke fietsvakantie te bezorgen. Dat kan een goed service-aanbod zijn, een fietspad van eersteklas kwaliteit of een authentiek plekje om even tot rust te komen. Gewoonweg typisch Nedersaksen! Geniet van uw fietsvakantie en dat volledig zonder zorgen. Bij ons vindt u informatie over alle mogelijke vragen − van A tot Z! Ontspannen reizen vinden we heel belangrijk, bovendien zijn veel regio’s goed bereikbaar met de trein. Overal in Nedersaksen vindt u fietsverhuurpunten en -reparatiewerkplaatsen. Diverse hotels, pensions, campings en hotel/restaurants bieden bovendien een warm welkom aan fietstoeristen. Laat u inspireren door de verschillende typische en praktische fietsthema’s.

Vechtetalroute, © TMN/Thorsten Brönner
© TMN/Thorsten Brönner

Fietsen met kwaliteit

De ADFC heeft Nedersaksen met drie kwaliteitsroutes met drie of vier sterren en een RadReiseRegion bekroond. Daarvoor werden de fietspaden van tevoren gecontroleerd en beoordeeld door experts. Uiteindelijk werd aan alle wensen van de fietsers voldaan.


Meer informatie
Ebikes leunen op een strandstoel, © Cuxland-Tourismus / Bernd Otten
© Cuxland-Tourismus / Bernd Otten

Met aandrijving door het fietsland Nedersaksen

Voor iedereen die bij het fietsen een beetje comfort op prijs stelt. Hier vindt u informatie over het huren van e-bikes en service-aanbiedingen voor gasten met een eigen e-bike. De bergen in de Harz en de harde wind bij de Noordzee zijn al snel een geduchte tegenstander. Maar wie met trapondersteuning op een e-bike of pedelec onderweg is, is met plezier onderweg. Plan uw volgende fietsvakantie in Duitsland als u eens wilt uitproberen, hoe aangenaam fietsen met wat "accu-doping" kan zijn.


Meer informatie
Fiets wegwijzer op de Innerste fietspad, © Anja Gabriel, Tourismusverband Nördliches Harzvorland e. V.
© Anja Gabriel, Tourismusverband Nördliches Harzvorland e. V.

Oriëntatie met wegwijzers of GPS

Op vakantie ken je de weg niet zo goed als thuis. Met wegwijzers of GPS bereikt u echter in het vakantieland Nedersaksen veilig uw bestemming.


Meer informatie
Tekening van een fiets met een hart er overheen, © Fotolia / gubgib
© Fotolia / gubgib

Bijzondere service voor fietstoeristen

Wilt u een fietsvakantie met een trein-/bootreis combineren? Wat moet er allemaal in de reistas worden ingepakt? En wat is Bett+Bike?... Hier vindt u de belangrijkste antwoorden op al uw vragen over uw fietsvakantie.


Meer informatie