Bergbeek Kalte Bode bij Braunlage, © Nationalpark Harz/ Siegfried Richter
© Nationalpark Harz/ Siegfried Richter

Na­ti­o­na­le par­ken in Duits­land


"De natuur de natuur laten" is het motto van de nationale parken. Natuur en landschap worden wettelijk beschermd en niet of slechts in geringe mate beïnvloed door mensen. De natuur kan zo haar eigen dynamiek ontwikkelen. Nationale parken in Duitsland bieden ook de grootst mogelijke aaneengesloten gebieden van onbeschadigde ecosystemen.

Zo vindt u in de twee nationale parken van Nedersaksen prachtige, ongerepte landschappen. Rekening houdend met de gebieden die exclusieve bescherming genieten, kan de unieke natuur op vele manieren door u worden ontdekt en ervaren. Hierbij komt u grote contrasten tegen, omdat met de Nedersaksische Waddenzee en delen van het nationaal park Harz de diepste en hoogte natuurgebieden in Nedersaksen samen als nationaal park zijn aangewezen. Kom meer te weten over de mogelijkheden om de natuur te ontdekken, actief te zijn en uit te rusten.

wandelen in de Nationaal park Harz, © Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com
© Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com

Nationaal park Harz

In de Harz wacht een van de grootste nationale bosparken in Duitsland erop om door u ontdekt te worden. De hoogste bergketen van Nedersaksen herbergt zeldzame planten en dieren.


Meer informatie
Waddenzee aan de Noordzeekust, © Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer / Norbert Hecker
© Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer / Norbert Hecker

Nedersaksische Waddenzee

De Waddenzee aan de Noordzeekust van Nedersaksen biedt een unieke natuurlijke omgeving met veranderende getijden. Ontdekt wat het werelderfgoed Waddenzee zo uniek en speciaal maakt.


Meer informatie

Waar liggen de beide nationale parken?

Bekijk de nationale parken in ons kaartoverzicht.