Hümmling, © Emsland Touristik
© Emsland Touristik

Na­tur­park Hümm­ling


Glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en kostbaar cultuurgoed – het is allemaal te vinden in het Naturpark Hümmling. Dit natuurpark, dat is gelegen in het Emsland midden in de Noord-Duitse Laagvlakte, wordt doorkruist door tal van kleine waterlopen en is rijk aan getuigenissen van de megalietcultuur uit het neolithicum en de bronstijd. Het landschap met zijn diepe bossen, prachtige kleurenspel van weilanden vol bloeiende bloemen, contrastrijke veen- en turfgronden en zachtlila heidevelden is buitengewoon idyllisch.

Natuurlijke bezienswaardigheden in het natuurpark

Zijn culturele betekenis ontleent het natuurpark aan de talloze schatten uit de meest uiteenlopende tijdperken die er te vinden zijn. Zo wijzen de bijzonder talrijke hunebedden uit de oertijd erop dat het gebied al vroeg werd bewoond. De fietsroute Radroute der Megalithkultur leidt u langs verschillende zwerfstenen en imposante graven in het natuurpark. Als stenen getuigen 'vertellen’ de monumenten over de tijd van meer dan 5.500 jaar geleden. Dat ze zich tegenwoordig bevinden in de schaduw van knoestige oeroude bomen, maakt ze nog mythischer.

Ontdek kasteel Clemenswerth

Het gezelschap van de bomen – of liever gezegd: van het bos en zijn bewoners – wist keurvorst Clemens August al te waarderen: hij koos de Hümmling als zijn jachtgebied en gaf de regio met zijn jachtslot met stervormig aangelegd park – het tegenwoordige kasteel Clemenswerth in Sögel – een juweel van de barokke bouwkunst met een interregionale uitstraling.

De Emsland-Route met de fiets

Als een van de bezienswaardigheden van de Emsland-Route, een andere fietsroute die door het natuurpark loopt, fascineert de molen van Hüven zijn bezoekers al eeuwenlang, want het is een van de laatste wind- en watermolens in Europa. In de schaduw van de molen pauzeren fietsers onder enorme bomen aan de oever van het riviertje de Mittelradde. Helemaal uitgerust kunnen ze daarna weer verder naar andere bestemmingen, bijvoorbeeld naar het beschermde natuurgebied Theikenmeer met zijn rijke traditie, de bijbeltuin in Werlte of het Surwolds Wald met klimtuin en sprookjesbos.
 

Impressies

Emsland Tourismus GmbH

Ordeniederung 1
49716 Meppen
Telefoon: +49 (0) 5931 / 9250900

naar de websiteE-mail schrijven