Oud stadhuis
© Göttingen Tourismus e.V. / Lars Gerhardts

Göt­tin­gen


Göttingen, de stad die kennis vergaart, de universiteitsstad, de studentenstad, de stad van Gauß en Lichtenberg.
Tot ver over de grenzen is Göttingen echter ook bekend als festivalstad waar theater, literatuur en muziek een bijzondere plaats innemen. De Internationale Händelfestspiele drukken ook hun stempel op de jaarlijkse evenementenkalender als het Jazzfestival of de Literaturherbst.

De historische binnenstad, gekenmerkt door middeleeuwse kerken en het schitterende Altes Rathaus, geeft ruimte aan het uitgestrekte voetgangersgebied.

De bijzondere winkels in de aantrekkelijke zijstraten nodigen u hier uit voor een slentergang, en de veelzijdige gastronomie voor een verblijf. In de zomer verspreiden de straatcafés een mediterrane flair, en in de winter bieden vele restaurants in een gezellige sfeer gerechten uit alle landen van de wereld en voor iedere beurs.

Onovertroffen is de uitmuntende bereikbaarheid van de stad. Hoe u het ook beziet, Göttingen ligt altijd midden in Duitsland. Door de optimale verbinding over de weg en per spoor bereikt u de binnenstad in een mum van tijd vanuit alle windstreken, bv. comfortabel met bus en auto over de belangrijkste noord-zuidtangent, de A7, en de nieuwe oost-westverbinding, de A38.

Elke dag maken meer dan honderd ICE-verbindingen een comfortabele reis met de trein mogelijk. Göttingen: leefbaar en bekoorlijk, goed te bereiken, met vele facetten, het ontdekken waard.

Oud stadhuis
© Göttingen Tourismus e.V. / Lars Gerhardts
Boccadoro
© Boccadoro / Wolfgang Beistert

Boccadoro


De Ciniglio-familie verwent haar gasten met een fantasierijke, mediterrane keuken, geselecteerde wijnen en zelfgemaakte desserts.

Gänselieselbrunnen
© Göttingen Tourismus e.V. / Theodoro da Silva

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Toeristische informatie Göttingen

Markt 9
37073 Göttingen
Telefoon: +49 (0) 551 / 499800

E-mail schrijven