Lüneburg, © Lüneburger Heide GmbH/Markus Tiemann
© Lüneburger Heide GmbH/Markus Tiemann

Lü­ne­burg


De meer dan 1050 jaar oude stad tussen Hamburg en Hannover is een van de meest fascinerende steden van Noord-Duitsland. De historische architectuur in de stijl van de baksteengotiek staat in een spannend contrast met het frivole, jonge stadsleven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleTextef Lüneburg gespaard, zodat de stad een aaneengesloten middeleeuws stadsbeeld vertoont: een van de redenen dat Lüneburg in oktober 2007 opnieuw de titel Hanzestad verkreeg.

Overal in de binnenstad komt u de geschiedenis van de stad tegen, waarvan het belangrijkste handelsgoed het zout was. Meer dan duizend jaar werd hier zout gewonnen in de zoutziederij, en dankzij de handel in het destijds kostbare 'witte goud' kwam de stad in de middeleeuwen tot rijkdom en aanzien.

Tegelijk is de stad allesbehalve museaal, want Lüneburg is een universiteitsstad: duizenden studenten leven en leren hier en zorgen voor een bont, jong stadsbeeld.

Winkelen in de verkeersluwe binnenstad is een genot: vele goed gesorteerde speciaalzaken achter historische gevels zorgen voor een grote keus, en de auto kunt u tijdens uw winkelwandeling laten staan in een van de parkeergarages dicht bij het centrum.

Kaart Lüneburg

Impressies

Lüneburg Marketing GmbH

Wallstraße 54
21335 Lüneburg
Telefoon: +49 (0) 4131 / 20766 20

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Lüneburg Marketing GmbH” met Google Maps.