Haven Oldenburg, © Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH
© Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH

Ol­den­burg


Beleef speciale momenten in de stad Oldenburg: Een groot voetgangersgebied, een gevarieerde theateragenda, de belangrijkste binnenhaven van Nedersaksen en bloemrijke tuinen en boerderijen in de stad. Direct hiernaast: een historisch kasteel en een kerk: een verrassing met van buiten een gotische bouwstijl en van binnen een mooie rotonde in classicistische stijl.

Wie nu gelooft met zoveel indrukwekkende gebouwen en landelijke charme dat cultuur achterblijft, heeft het mis. Oldenburg is al sinds 1973 een universiteitsstad. Meer dan 20.000 studenten zorgen voor een levendige sfeer, een jonge culturele omgeving, speciale boetiekjes en goed gevulde boekhandels – de ingrediënten die nodig zijn om een stad tot leven te brengen. Degenen die niet kunnen kiezen tussen het tempo van een metropool en de rust van een landelijke idylle kunnen ze beide hier vinden.

Bezoekers en inwoners houden van Oldenburg vanwege goede sfeer en het zeer speciale karakter dat moeilijk te beschrijven is – maar dat men intuïtief voelt als men in de stad is. Open, innovatief, authentiek. Traditioneel, warm en gepassioneerd – deze beschrijvingen passen waarschijnlijk het beste bij het Oldenburg-gevoel. Misschien is groeit Oldenburg daarom juist wel. De bevolking neemt al jaren toe en de stad telt nu 160.000 inwoners.

De liefde voor de stad, de vriendelijke omgang met elkaar, de nuchtere houding van de mensen en vele fietsers dragen bij tot een sfeer van welzijn.

Kaart Oldenburg

Impressies

Oldenburg Palace

Schloßplatz 1
26122 Oldenburg
Telefoon: +49 (0) 441 / 2207300

E-mail schrijven