Kanoën op de Oker, © Christian Bierwagen
© Christian Bierwagen

Braun­schwei­ger Land


Zou u een reis door de tijd willen maken? Dat kan! Het Braunschweiger Land brengt geschiedenis tot leven en biedt toeristen in Nedersaksen een breed scala aan cultuurschatten. Van oertijd tot middeleeuwen en moderne tijd: hier kunt u veel ontdekken. Tentoonstellingen, experimenten en spannende musea trekken bezoekers naar elk afzonderlijk tijdperk. In het Braunschweiger Land ligt zelfs een wereldsensatie verborgen, nl. de Schöninger Speere. Deze speren behoren tot de oudste jachtwapens van de mensheid.

Kent u de zeitORTE?

Dat zijn 100 faciliteiten die zich in het Braunschweiger Land hebben aaneengesloten tot een uniek en groot belevenisnetwerk.

Of het nu gaat om een bezoek aan een themapark − Autostadt in Wolfsburg − of om een ritje op een terreinparcours, een stadsrondleiding, een bezichtiging in een klooster, een rondleiding bij Jägermeister in Wolfenbüttel of in het hoogovenbedrijf Hüttenwerk Salzgitter: bereid u alvast voor op zeer individuele, unieke ervaringen.

In dit interview vertelt Jan-Christoph Ahrens over zijn persoonlijke ervaring met reizen door de tijd. En hij onthult ook wat vooral zo spannend is voor kinderen.

Wie gaat er met u mee op reis door de tijd in het Braunschweiger Land?

kaart van braunschweigerland met bezienswaardigheden

Highlights

Buitenkant van de phaeno, © phaeno / Janina Snatzke
© phaeno / Janina Snatzke

phaeno Wolfsburg


Het phaeno met zijn indrukwekkende architectuur en fascinerende belevingswereld voor het hele gezin is tijdens een vakantie met kinderen een uitstekende bestemming voor een dagje uit.

De oude stadsmarkt met zijn fontein, © Braunschweig Stadtmarketing GmbH / Daniel Möller
© Braunschweig Stadtmarketing GmbH / Daniel Möller

Braunschweig


Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

TourismusRegion Braunschweiger Land e.V.

Frankfurter Straße 284
38122 Braunschweig
Telefoon: +49 (0) 531 / 1218200

naar de websiteE-mail schrijven