Vrouwenkanoën op de Elbe

El­be en Wend­land


Wanneer maar liefst 150 verschillende vogelsoorten, waaronder bedreigde dieren zoals de kraanvogel en kwartelkoning, de grootste Nedersaksische kolonie witte ooievaars en de bever zich helemaal thuis voelen, dan moet de natuur er wel heel ongerept en waardevol zijn. In het oosten van Nedersaksen, tussen de Lüneburger Heide en de Elbe, vindt u een soortenrijk en goed bewaard natuur- en cultuurlandschap. Er liggen binnenduinen met open zandvlaktes, vochtige weilanden en bossen in overstromingsgebieden van oeverzones en door de Elbe stroomt er een historierijke rivier. UNESCO erkende het gebied in 2002 als biosfeerreservaat Niedersächsische Elbtalaue. Bovendien trekt het natuurpark Elbhöhen-Wendland veel bezoekers.

Zin in natuurverkenning vanaf de Elbe?

Bezoekers kunnen met name vanaf het water de flora en fauna goed bewonderen en daarbij diverse ontdekkingen doen: vogels op zandbanken, ooievaars op weiden, bevers in het water en schapen op dijken. Speciale rondleidingen en riviertochten worden bijvoorbeeld aangeboden in Bleckede en Amt Neuhaus. Op zo’n tocht kunnen bezoekers met een verrekijker vogels aan de oevers observeren. Daarbij hebt u de keuze tussen een tocht op een vlot dat wordt aangedreven door zonne-energie of een imposante excursiestoomboot. Voor meer informatie leest u ons interview met landschapsgids dr. Siegrun Hogelücht. Als u op eigen houtje op ontdekkingstocht wilt gaan, kunt u het beste kiezen voor een kanotocht. Met een peddel in de hand kunt u op goede afstand en met een beetje geluk een zeearend of broedende grauwe ganzen spotten.

Als u dieper in de fascinerende natuur van het biosfeerreservaat wilt duiken, moet u vast en zeker een bezoek inplannen aan het “Biosphaerium Elbtalaue” in slot Bleckede. In de multimediale tentoonstelling kunnen bezoekers door een glasplaat een kijkje nemen in een bewoonde beverburcht en Elbevissen en mosselen in de aquariums ontdekken.

kaart van elbe en wendland met bezienswaardigheden

 

Flusslandschaft Elbe GmbH

Industriestraße 10
21354 Bleckede
Telefoon: +49 (0) 5852 / 9519880

E-mail schrijven

Tourismusverein Region Wendland

Amtshof 2a
29439 Lüchow (Wendland)
Telefoon: +49 (0) 05841 / 9747 386

E-mail schrijven