Grafschaft Bentheim Route

Graaf­schap Bent­heim


In het uiterste zuidwesten van Nedersaksen ligt een regio die vooral bekend is vanwege het lieflijke en vlakke landschap: Graafschap Bentheim. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het graafschap volledig gewijd is aan fietsen en wandelen. In het zuiden van Graafschap Bentheim, rond Bad Bentheim, en in het noordwesten, rond Uelsen, is het landschap licht glooiend. Verder zijn er geen hellingen. Meer dan 1200 km aan fietsroutes leiden langs bossen, weiden en kleine stadjes. Langs rivieren en kanalen, door veen, heide en bos gaat het fietsen op de goed aangelegde fietsroutes bijna als vanzelf.

Hebt u zin in fietsen en een kopje koffie?

Graafschap Bentheim ligt direct aan de Nederlandse grens. Er kan naar hartenlust worden gefietst en een kopje koffie vindt u zeker binnen handbereik. Kom in de fietsvriendelijke regio meer te weten over de natuur, cultuur en tradities – van het bekende Bentheimer zandsteen tot kunstwegen-objecten. Kunstwegen is een open museum met hedendaagse kunst en het bevindt zich langs de 225 km lange Vechtetalroute. De kunstwegen-Vechtetalroute (kunstwegen-Vechtedalroute) is de perfecte aanvulling op het museum.

Toerplezier in Graafschap Bentheim

Voor uw persoonlijke traject hebt u de keuze uit een van de vele verschillende tochten. Als u kiest voor de Grafschafter Fietsentour kunt u beginnen in Bad Bentheim. Boven deze stad torent de machtige burcht Bentheim uit, een van de grootste en noordelijkste hoogteburchten van Nedersaksen. Onder de burcht ligt het bos Bentheimer Wald en de Bentheimer Mineraltherme, waar u in het zoutwater kunt ontspannen en tot rust komen. Tijdens de tocht kunt u bijv. de textielstad Nordhorn en de Dierentuin Nordhorn ontdekken. Maak van de gelegenheid gebruik om even bij de dierentuin te stoppen en meer dan 2000 dieren te observeren. Als versnapering raden wij een Grafschafter Buchweizenpfannkuchen aan – een boekweitpannenkoek die bekend staat als regionale specialiteit.

kaart van graafshap bentheim met bezienswaardigheden

 

Highlights

Kasteel Bentheim, © Grafschaft Bentheim Tourismus e.V./ Rudi Schubert
© Grafschaft Bentheim Tourismus e.V./ Rudi Schubert

Kasteel Bentheim


Kasteel Bentheim geldt als een van de oudste en indrukwekkendste burchten in Noordwest-Duitsland.

fietsers, © Emsland Touristik / Marcus Gloger
© Emsland Touristik / Marcus Gloger

Naturpark Moor-Veenland


Geen water, maar ook geen vast land: het veen is een unieke, bijna exotische leefruimte. Het klinkt anders, ruikt anders en ziet er heel anders uit dan alle andere landschappen in Europa.

Vechtetalroute, © TMN/Thorsten Brönner
© TMN/Thorsten Brönner

kunstwegen-Vechtetalroute


  • Soort tocht: Afstandsrit
  • Trajectafstand: 227 km
  • Hoogste punt: 106m

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

NINO-Allee 2
48529 Nordhorn
Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196

naar de websiteE-mail schrijven