Kästeklippen, © Stadtmarketing Bad Harzburg
© Stadtmarketing Bad Harzburg

Harz


De Harz, het noordelijkste middelgebergte in Duitsland, ligt in het zuiden van Nedersaksen en strekt zich eveneens uit over delen van de deelstaten Sachsen-Anhalt en Thüringen. Diep ingesneden dalen, bergen met oneindige loof- en naaldbossen, steile rotsen, glooiende heuvels, bontgekleurde bergweiden en heldere meren wisselen elkaar af en kenmerken het Harzlandschap. Beroemde persoonlijkheden zoals Luther, Heine en Goethe wisten de Harz en zijn veelzijdigheid al op waarde te schatten.

In de voetsporen van keizers en koningen lopen en de culturele hoogtepunten van wereldniveau ontdekken. In de romantische vakwerkstadjes in de Harz waant men zich bij een wandeling over de historische kinderhoofdjes als snel in een ver verleden. De keizerstad Goslar heeft een betoverende binnenstad en de mijnstad Rammelsberg is vooral bekend om twee bezienswaardigheden, die tot het werelderfgoed van de UNESCO behoren. De talrijke mijnen en mijnbouwmusea in de Harz verteleln over de mijnbouwtraditie in de regio.

Voor sportievere mensen gaat het aanbod van wandelen en mountainbiken of klimmen tot aan verschillende soorten water- en wintersport, deltavliegen of inline-skaten. Wie van de natuur houdt, is in het nationale park Harz op de juiste plaats: imposante dennebossen, nevelige veenlandgronden of murmelende beekdalen; de gasten kunnen ze op eigen houtje of onder leiding van een „Nationalpark-Ranger“ verkennen. Een reis naar het verleden vormt een rit met de nostalgische stoomtrein over het smalspoor door de Harz, helemaal tot boven op de hoogste berg, de Brocken-Gipfel.

Highlights

Oberharzer waterkrachtcentrale, © Harzer Tourismusverband / M. Gloger
© Harzer Tourismusverband / M. Gloger

Oberharzer waterkrachtcentrale


Met zijn vermelding op de lijst van cultuur- en natuurerfgoed prees het comité van UNESCO Werelderfgoed de Oberharzer waterkrachtcentrale als een van ‘s werelds grootste pre-industriële…

An den Hahnenkleeklippen bei Braunlage, © Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger

Braunlage


In het door de staat goedgekeurde kuuroord Braunlage vindt u het hele natuur- en nationaal park Harz.

Bezoekersgroep op de hellende transportband bij de ertsverwerking, © Sammlung Weltkulturerbe Rammelsberg, Goslar
© Sammlung Weltkulturerbe Rammelsberg, Goslar

Rammelsberg Mine


Unieke bezienswaardigheden boven en onder de grond: in het museum en de bezoekersmijn beleeft u een boeiend avontuur op de oorspronkelijke locatie waar 1000 jaar lang mijnbouw heeft plaatsgevonden.

wandelen in de Nationaal park Harz, © Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com
© Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com

Nationaal park Harz


In de Harz wacht een van de grootste nationale bosparken in Duitsland erop om door u ontdekt te worden. De hoogste bergketen van Nedersaksen herbergt zeldzame planten en dieren.

Klima & Luft, © HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh
© HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh

Naturpark Harz


Hoe een bergachtig natuurlandschap en een unieke cultuurgeschiedenis met elkaar kunnen harmoniëren

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Harzer Tourismusverband e.V.

Marktstraße 45
38640 Goslar
Telefoon: +49 (0) 5321 / 34040

naar de websiteE-mail schrijven