Harz, © TMN/Michael Neumann
© TMN/Michael Neumann

Harz


De Harz − ruw berglandschap, beschermde diersoorten en planten − een natuurparadijs. Wist u dat grote delen van de Harz al 30 jaar beschermd zijn als nationaal park? Met een beetje geluk kunt u zeldzame dieren in het wild bewonderen, zoals de zwarte ooievaar, wilde kat of lynx. Vooral de herintroductie van de lynx is een groot succesverhaal. Meer informatie vindt u in ons interview met Ole Anders van het nationale parkbestuur.

Bent u toe aan een time-out?

Dankzij het netwerk van uitstekend gemarkeerde wandelwegen van meer dan 8000 km in de meest uiteenlopende moeilijkheidsgraden kunt u het middelgebergtelandschap van heel dichtbij ervaren. Aan u de keuze: een korte wandeling van een paar uur in de natuur of toch liever meerdere dagen rondtrekken met een rugzak? Een vakantie in de Harz maakt het allemaal mogelijk.

De Harz van bovenaf

Steeds weer op zoek naar de volgende adrenalinekick? Wat denkt u van een mountainbiketocht in de Harz? Talrijke routes liggen klaar om door u te worden verkend. U hoeft niet altijd direct te voet naar de hoogste toppen te klimmen om te kunnen genieten van een uitzicht vanaf de top − het is net zo fijn om met de kabelbaan over de boomtoppen te zweven. Geniet van het onbelemmerde uitzicht over het sprookjesachtige landschap van de Harz.

Highlights

Oberharzer waterkrachtcentrale, © Harzer Tourismusverband / M. Gloger
© Harzer Tourismusverband / M. Gloger

Oberharz watermanagementsysteem


Met zijn vermelding op de lijst van cultuur- en natuurerfgoed prees het comité van UNESCO Werelderfgoed de Oberharz watermanagementsysteem als een van ‘s werelds grootste pre-industriële…

wandelen in de Nationaal park Harz, © Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com
© Nationalpark Harz / dietrichkuehne.com

Nationaal park Harz


In de Harz wacht een van de grootste nationale bosparken in Duitsland erop om door u ontdekt te worden. De hoogste bergketen van Nedersaksen herbergt zeldzame planten en dieren.

© Andreas Burmann
© Andreas Burmann

Rammelsberg Mine


Unieke bezienswaardigheden boven en onder de grond: in het museum en de bezoekersmijn beleeft u een boeiend avontuur op de oorspronkelijke locatie waar 1000 jaar lang mijnbouw heeft plaatsgevonden.

Klima & Luft, © HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh
© HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh

Naturpark Harz


Grote landschappelijke diversiteit, een rijke flora en een bewogen culturele geschiedenis: het Naturpark Harz met zijn diep ingesneden dalen, snelstromende bergbeken, groene loofbossen en mystieke…

An den Hahnenkleeklippen bei Braunlage, © Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger

Braunlage


In het door de staat goedgekeurde kuuroord Braunlage vindt u het hele natuur- en nationaal park Harz.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Harzer Tourismusverband e.V.

Marktstraße 45
38640 Goslar
Telefoon: +49 (0) 5321 / 34040

naar de websiteE-mail schrijven