Mittelweser, © Mittelweser-Touristik GmbH
© Mittelweser-Touristik GmbH

Mittelweser


Daar waar de Weser Porta Westfalica achter zich laat en in het weidse Noordduitse laaglandschap kalm richting het noorden stroomt, begint de Mittelweser. De vlakke Weserloop tussen Minden en Hannover in het zuiden en Bremen in het noorden nodigen uit tot een „rustvakantie“. Weidse geestlandschappen met schitterende bossen en bontgekleurde velden, uitgestrekte veen- en heidegebieden bepalen de omgeving. In elk jaargetijde biedt deze regio zijn gasten veel indrukken.

De Mittelweser bekoort zijn gasten niet alleen door zijn karakteristieke landschap. Zeker de moeite waard zijn de schilderachtige dorpjes en historische steden. Niet voor niets leiden diverse toeristische wegen zoals de Duitse Märchenstraße, de Duitse Fachwerkstraße en de Niedersachsische Spargelstraße naar deze regio. De straat van de Weser-renaissance bevat markante onderdelen zoals de raadhuistoren in Nienburg of de erfhofstee in Thedinghausen, en de weg naar de romantiek voert u naar Kloster Loccum. Men moet de tijd nemen voor de Mittelweser, want hier is genieten zonder de dagelijkse stress het motto.

Highlights

Weser-Radweg, © Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger
© Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger

Weser-Radweg


  • Soort tocht: Afstandsrit
  • Trajectafstand: 520 km
  • Hoogste punt: 157m
Dinosaurs Münchehagen, © Dinosaurier-Park Münchehagen GmbH & Co.KG
© Dinosaurier-Park Münchehagen GmbH & Co.KG

Dinosaurier-Park Münchehagen


Het openluchtmuseum Münchehagen is het grootste wetenschappelijke belevings- en themapark in Duitsland.

Adventure exhibition in the main building of the Wolf Center, © Wolfcenter Dörverden
© Wolfcenter Dörverden

Wolfcenter Dörverden


Door dagelijkse rondleidingen, show-voedermomenten, wolfnachten, twee grote permanente tentoonstellingen en een filmruimte leert u hier tijdens een vakantie met kinderen de dieren op een nieuwe manier…

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressie

Mittelweser-Touristik GmbH

Lange Straße 18
31582 Nienburg
Telefoon: +49 (0) 5021 / 917630

E-mail schrijven