Fietsers op de Mittelweser, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Mit­tel­we­ser


Hebt u wel eens om het hardst gehuild met wolven? Neen? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan het Wolfcenter in Dörverden, waar u drie wolfsroedels kunt ontmoeten en spannende verhalen over de grootste binnenlandse landroofdieren kunt ontdekken. Unieke ervaringen en gevarieerd vrijetijdsplezier staan in de Mittelweser-regio dan ook voorop. Midden in Nedersaksen biedt de regio − die zich uitstrekt van Achim in het noorden tot het Mittellandkanal in het zuiden langs de Weser-rivier − talloze attracties en parken die voor spannende nieuwe indrukken zorgen en heel wat gezinspret.

Reuzen uit de oertijd van heel dichtbij

Wie al eens naast een volgroeide seismosaurus stond, weet hoe het is om zich heel klein te voelen − deze dinosauriër was met een lengte van 45 m en een hoogte van 9 m de grootste ter wereld. Meer dan 230 levensgrote reconstructies van deze reuzen uit de oertijd kunnen in het Dino-Park Münchehagen − Duitslands grootste dinosauriër-openluchtmuseum − worden bewonderd. Wat daar nog allemaal meer te ontdekken valt, onthult Nils Knötschke, wetenschappelijk directeur van het park in ons interview.

Het vrijetijdsplezier in de parken en musea wordt afgerond door de bijzondere highlights van de regio: door de Weser-Radweg en avonturen op het water − van kano tot bootje varen − lijkt de Mittelweser-regio wel heel erg op een reusachtig “pretpark” in de openlucht.

 

Highlights

Dinosaurs Münchehagen, © Dinosaurier-Park Münchehagen GmbH & Co.KG
© Dinosaurier-Park Münchehagen GmbH & Co.KG

Dinosaurier-Park Münchehagen


Het openluchtmuseum Münchehagen is het grootste wetenschappelijke belevings- en themapark in Duitsland.

Weser-Radweg, © Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger
© Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger

Weser-Radweg


  • Soort tocht: Afstandsrit
  • Trajectafstand: 520 km
  • Hoogste punt: 157m
two wolves in Wolfcenter Dörverden, © www.wolfcenter.de
© www.wolfcenter.de

Wolfcenter Dörverden


Door dagelijkse rondleidingen, show-voedermomenten, wolfnachten, twee grote permanente tentoonstellingen en een filmruimte leert u hier tijdens een vakantie met kinderen de dieren op een nieuwe manier…

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressie

Mittelweser-Touristik GmbH

Lange Straße 18
31582 Nienburg
Telefoon: +49 (0) 5021 / 917630

E-mail schrijven