Mittelweser, © Mittelweser-Touristik GmbH
© Mittelweser-Touristik GmbH

Mittelweser


Daar waar de Weser Porta Westfalica achter zich laat en in het weidse Noordduitse laaglandschap kalm richting het noorden stroomt, begint de Mittelweser. De vlakke Weserloop tussen Minden en Hannover in het zuiden en Bremen in het noorden nodigen uit tot een „rustvakantie“. Weidse geestlandschappen met schitterende bossen en bontgekleurde velden, uitgestrekte veen- en heidegebieden bepalen de omgeving. In elk jaargetijde biedt deze regio zijn gasten veel indrukken.

De Mittelweser bekoort zijn gasten niet alleen door zijn karakteristieke landschap. Zeker de moeite waard zijn de schilderachtige dorpjes en historische steden. Niet voor niets leiden diverse toeristische wegen zoals de Duitse Märchenstraße, de Duitse Fachwerkstraße en de Niedersachsische Spargelstraße naar deze regio. De straat van de Weser-renaissance bevat markante onderdelen zoals de raadhuistoren in Nienburg of de erfhofstee in Thedinghausen, en de weg naar de romantiek voert u naar Kloster Loccum. Men moet de tijd nemen voor de Mittelweser, want hier is genieten zonder de dagelijkse stress het motto.

Dinosaurier-Park Münchehagen


Het openluchtmuseum Münchehagen is het grootste wetenschappelijke belevings- en themapark in Duitsland.

Wolfcenter Dörverden


Door middel van dagelijks gehouden rondleidingen, het voeren van de dieren waar het publiek bij is, avonden tussen de wolven in het park, twee grote permanente tentoonstellingen en een filmruimte kunt…

Weser-Radweg, © Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger
© Weserbergland Tourismus e.V / M. Gloger

Weser-Radweg


  • Soort tocht: Streckentour
  • Afstand: 521km
  • Hoogste punt: 157m

Leider ergab Ihre Suche keinen Treffer

Impressie

Mittelweser-Touristik GmbH

Lange Straße 18
31582 Nienburg
Telefoon: +49 (0) 5021 / 917630

E-mail schrijven