Barßel-Saterland, © Verbund Oldenburger Münsterland / Touristinformation Barßel-Saterland
© Verbund Oldenburger Münsterland / Touristinformation Barßel-Saterland

Oldenburger Münsterland


Het Oldenburger Münsterland heeft zijn zeer speciale levenskunst gekregen door een eeuwenoude relatie met Münster en Oldenburg. De Oldenburger Münsterländer zijn ongecompliceerd en hartelijk en laten u graag met de gebruiken en het dagelijkse leven op het platteland kennismaken. Veel instellingen bieden interessante inzichten in deze culturele regio.

Daarnaast staat de regio klaar met fascinerende natuurlijke diversiteit in vijf recreatiegebieden: de bosrijke Dammer Berge met het watersportparadijs Dümmer See, het baaienrijke scherengebied Thülsfelder Talsperre, de uitgestrekte veengebieden in de noordelijke streek rond Vechta, en het contemplatieve rivierlandschap van het Hasetal. En hoog in het noorden het waterterritorium Barßel-Saterland, waar u al een voorproefje van de Noordzee krijgt. Elk van deze landschappen herbergt zijn heel bijzondere levensstijl. En die diversiteit maakt een reis naar het Oldenburger Münsterland zo'n afwisselende partij op het land.

Met de fiets, met een kano of te paard, met de auto of per camper: bij ons kunt u land en bevolking op recreatieve en tegelijk vermakelijke wijze ontdekken.

Impressies

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Oldenburger Straße 246
49377 Vechta
Telefoon: +49 (0) 4441 / 956512

E-mail schrijven