Een jong stel ligt in de graad en heeft een picknick

Oldenburger Münsterland


Verlangt u momenteel ook naar de rust en idylle van het platteland? Het Oldenburger Münsterland heeft door de eeuwenlange relaties met Münster en Oldenburg een heel bijzondere levensstijl aangenomen. Van de inwoners wordt gezegd dat ze ongecompliceerd en hartelijk zijn. Graag geven ze een inkijk in de gebruiken en het dagelijks leven op het platteland.

Hebt u ooit wel eens een aardbeienkoningin ontmoet?

De actuele aardbeienkoningin Pauline Averbeck vertelt in een interview over haar thuis en de belangrijke relatie met aardbeien. Omdat ze van nature heel open en hartelijk is, vertegenwoordigt ze als aardbeienkoningin op prachtige wijze het Oldenburger Münsterland en zijn karakteristieke waarden.

Wilt u de landelijke levensstijl beleven?

De charme van de idylle op het platteland toont zich in veel facetten: de fascinerende natuurdiversiteit is er daar één van. Daarnaast zijn er het watersportparadijs Dümmer See en de Thülsfelder Talsperre (stuwmeer), uitgestrekte veengebieden bij Vechta en het rivierlandschap in het Hasetal. En hoog in het noorden het waterterritorium Barßel-Saterland, waar u al een voorproefje krijgt van de Noordzee. Elk van deze landschappen herbergt een heel bijzondere levensstijl, wat een reis naar het Oldenburger Münsterland spannend en gevarieerd maakt.
Of het nu op de fiets of in de kano is, op een paard, met de auto, trein of camper – dit stukje platteland is ongelofelijk spannend en vol afwisseling.


Heerlijk die landlucht Oldenburger Münsterland claim

Highlights

Kanovaren op de Dümmer
© DümmerWeserLand-Touristik/ Oliver Lange

Naturpark Dümmer


Het middelpunt van dit ca. 1.120 vierkante kilometer grote natuurpark is de Dümmer See ten noordoosten van Osnabrück.

Let op! Vroeger was het strenger op school.
© Michael Stephan/ Museumsdorf Cloppenburg

Museumdorp Cloppenburg


Dit Nedersaksische openluchtmuseum is het oudste als 'dorpsmuseum' opgezette openluchtmuseum in Duitsland en een uitstekende bestemming voor een dagje uit tijdens een vakantie met kinderen.

Thülsfelder Talsperre
© Wolfgang Stelljes

Thülsfelder Talsperre


Genesteld in de archipelachtige zee en heide tussen Cloppenburg en Friesoythe, zien de dam en recreatiegebied eruit als een natuurlijk meer met veel stranden

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Oldenburger Straße 246
49377 Vechta
Telefoon: +49 (0) 4441 / 956512

E-mail schrijven