Rondleiding over het wad bij Harlesiel, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Oost-Fries­land


Oost-Friesland heeft een heel groot kustgebied. Ontdek het maritieme landschap, de zilte Noordzeelucht en verheug u op havenfeesten, garnalendagen, vismarkten en de hartelijke groet: “Moin”!

Hier aan de kust van de Noordzee − waar de kracht van eb en vloed al vanouds de zeebodem twee keer per dag blootlegt − vindt u een uniek natuurlandschap: de Waddenzee. Dit gevoelige ecosysteem is de belangrijke habitat van 10.000 dieren en plantensoorten. Droogte en overstroming, wisselende zoutconcentraties en temperaturen, constante werking van de bodem: hier hebben flora en fauna zich perfect aangepast.

Hebt u wel eens van de Small Five gehoord?

Aan de Nedersaksische kust ravotten bruinvissen en zeehonden. Met een beetje geluk kunt u ze goed observeren. Naast deze roofdieren zijn er nog talrijke kleine tot zeer kleine Waddenzeebewoners. De bekendste zijn de zogenaamde “Small Five”: de wadpier, de hartschelp, de strandkrab, het wadslakje en de Noordzeegarnaal.

“Alleen wat de mens kent, kan hij beschermen”: houd dit motto in uw achterhoofd bij een bezoek aan de Waddenzee. En dat weten de gecertificeerde wadgidsen natuurlijk beter dan wie dan ook. Op een begeleide wandeling over de zeebodem met opgeleide gidsen kunt u het wereldnatuurerfgoed Waddenzee van zijn mooiste kant leren kennen. Meer daarover leest u in het interview met wadgids Joke Pouliart.

Welkom in het achterland van de dijk

Iets achter de dijklijn ziet u het weidse, Oost-Friese landschap, gekenmerkt door typische ophaalbruggen en windmolens. Kleine, kaarsrechte en bevaarbare kanalen doorkruisen het landschap. Ernaast liggen stadjes, aan elkaar geregen als een parelketting.

Nog iets verder bevindt zich een oase van rust voor natuurliefhebbers. Het weelderige parklandschap en de tuinen beloven grote kleurenpracht en bloeiende diversiteit. Een liefdevol verzorgd paradijs om te gaan wandelen en te ontdekken.

kaart van oostfriesland met bezienswaardigheden

 

Zomeravond op Langeoog, © Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk
© Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk

Oost-Friese Waddeneilanden


Kaiser-Wilhelm brug, Wilhelmshaven , © Wilhelmshaven Touristik & Freizeit GmbH / Martin Stöver
© Wilhelmshaven Touristik & Freizeit GmbH / Martin Stöver

Wilhelmshaven


NordseeKarren bij Schillig, © Wangerland Touristik GmbH/ Martin Stöver
© Wangerland Touristik GmbH/ Martin Stöver

NoordzeeWagens


Het strand van Schillig heeft er weer twee blikvangers bij. Ze zijn blauw met wit en staan op de zomerdijk: de NoordzeeWagens – of in het Duits: NordseeKarren.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Ostfriesland Tourismus GmbH

Ledastraße 10
26789 Leer
Telefoon: 0491-91969660

E-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Ostfriesland Tourismus GmbH” met Google Maps.