Gezicht op een kanovaarder op de gekanaliseerde Deichhase, © German Roamers / David Kollmann
© German Roamers / David Kollmann

Os­na­brüc­ker Land


Zacht ingebed tussen het Teutoburger Wald en het Wiehengebergte ligt het Osnabrücker Land. De grote landschapsdiversiteit is zeer kenmerkend voor deze regio. Naast de bergketen kunt u genieten van morenenlandschap, rivieren en unieke veenvlaktes.

Elk jaar ontvangt de regio 25 miljoen toeristen, die de historische stadskern en het nabijgelegen Natur- und UNESCO Geopark TERRA.vita komen bezoeken. Het aanbod richt zich zowel op citytrippers als op toeristen voor wie gezondheid en activiteit op de eerste plaats komt. Er staat u een geweldig vakantieavontuur te wachten in een regio, die zich kenmerkt door een ontspannen, authentieke sfeer en gastvrijheid.

Tuinen als centrum van kracht en oase voor de zintuigen

Slot Ippenburg is een van de meest populaire bestemmingen voor een uitstapje in het Osnabrücker Land. En terecht: de liefdevol aangelegde tuinen en de meer dan 600 jaar oude slotmuren oefenen een speciale aantrekkingskracht uit op bezoekers. Houdt u van tuinen met schitterende bloesems? Laat u dan betoveren door de fenomenale jaarlijkse tuinfeesten! De tuinen van slot Ippenburg zijn uniek in Noord-Duitsland qua omvang en diversiteit. Ze zijn het werk van slotvrouwe Viktoria von dem Bussche.

kaart van het osnabrücker land met bezienswaardigheden

 

Highlights

Außenansicht Varusschlacht Museum, © VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber
© VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber

Varusslag in het Osnabrücker Land - Museum en park Kalkriese


Op een ontdekkingsreis naar het verleden!

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Anja Hehmann
Herrenteichsstraße 17/18
49074 Osnabrück
Telefoon: +49 541 323 4571

naar de websiteE-mail schrijven