Iburg, © Tourismusverband Osnabrücker Land / Dieter Schinner
© Tourismusverband Osnabrücker Land / Dieter Schinner

Osnabrücker Land


Divers landschap

Een bijzonder kenmerk van het Osnabrücker Land is de grote diversiteit van landschappen, die reikt van de bergruggen van het Wiehengebergte en het Teutoburger Wald via morenelandschappen en rivierweiden tot aan unieke veenvlaktes. Natuurpark Terra.vita, waarvan 80 procent van het oppervlak in het Osnabrücker Land ligt, is als een van de weinige natuurparken in Duitsland erkend als UNESCO-geopark. Hier wordt 300 miljoen jaar geologische geschiedenis indrukwekkend weerspiegeld.

Natuur en wellness: Vakantie in het Osnabrücker Land voor wellness- en fietsliefhebbers

Voor wie wellness en gezondheid op de eerste plaats komen in de vakantie, is bij de vier kuuroorden in het Osnabrücker Land aan het juiste adres. De natuurlijke thermale zoutwaterbronnen zijn gezondheidsbevorderend.
De vruchtbare grond is ontstaan door de hazen die hier leven, waardoor het rijke cultuurlandschap van het Artland in het noorden van de regio zich heeft ontwikkeld. De wereldwijde unieke boerderijcultuur vormt de algemene indruk.

Voor actieve vakantiegangers die van de natuur houden is het Osnabrücker Land een ‘Eldorado’: 2500 km aan fietsroutes in dit deel van Duitsland die toegankelijk zijn via een gemakkelijk bewegwijzeringssysteem bieden 10 thematische avontuurlijke routes en 4 langeafstandsfietsroutes. Het Osnabrücker Land wordt ook steeds populairder als een van de wandelgebieden in Duitsland: traditioneel kruisen Europese langeafstandswandelroutes de regio, daarvoor bieden de ‘TOP 4’-wandelroutes van het Osnabrücker Land een hoge avontuurlijke waarde en service.

Nog steeds kenmerken burchten en kastelen, kerken en kloosters, romeinse steenfabrieken, wind- en watermolens, historische stadskernen en talrijke megalitische graven het Osnabrücker Land als toeristisch en excursiegebied.

Highlights

Osnabrück marktplaats, © Osnabrück-Marketing und Tourismus GmbH / next choice
© Osnabrück-Marketing und Tourismus GmbH / next choice

Osnabrück


Außenansicht Varusschlacht Museum, © VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber
© VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber

Varusslag in het Osnabrücker Land - Museum en park Kalkriese


Op een ontdekkingsreis naar het verleden!

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Toeristische informatie Osnabrück | Osnabrücker Land

Bierstraße 22+23
49074 Osnabrück
Telefoon: +49 (0) 541 / 3232202

E-mail schrijven