Paardendansen in het park

Vakantieregio Hannover


Een spannende citytrip of liever een time-out in het groen? In de vakantieregio Hannover hoeft u niet eens te kiezen! De regio ligt in de overgang van het middelgebergte naar Noord-Duitse vlakte. Hier gaan stedelijke flair en natuurbeleving met elkaar hand in hand. Vooral Hannover verbindt op vanzelfsprekende wijze stadscultuur met pure natuur. Van de belangrijkste baroktuinen in Europa tot hippe trendy wijken met cultbars en een echte feelgood vibe, tot een van de grootste stadsbossen in Duitsland en een romantische oude binnenstad waar tijdens het flaneren de vakwerkarchitectuur, talrijke kleine cafés en boetieks bewonderd kunnen worden. Op elke plek in Hannover bevindt zich op slechts enkele meters afstand een nieuwe groene oase!

Bovendien ligt het Steinhuder Meer op slechts een steenworp afstand van de deelstatenhoofdstad. Het is het grootste meer in Nedersaksen en trekt veel bezoekers door watersportactiviteiten en een strandgevoel. Cultuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken bij een bezoek aan indrukwekkende werelderfgoedlocaties zoals de Mariendom in Hildesheim of bij een uitstapje naar slot Marienburg. In het zuiden trekt de Deister-heuvelrug wandelaars en natuurliefhebbers, bovendien vindt u er de kuuroorden Bad Nenndorf en Bad Münder. De vakantieregio Hannover biedt heel wat afwisseling, verandert voor zijn bezoekers steeds van perspectief en blijft daarbij typisch Nedersaksisch: charmant en down-to-earth.

Op naar het groen − midden in een stad

Al Hanno(ver)liefd? In een interview bericht Ronald Clark, directeur van de Herrenhäuser Gärten (Tuinen van Herrenhausen) over de bijzondere synergie tussen natuur, kunst en cultuur en onthult hij zijn “groene” lievelingsplekken in Hannover.


Heelijk zo'n groene Stad Vakantieregio Hannover claim

Highlights

Uitzicht vanaf de Deister in het Calenberger Land
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH/ Christian Wyrwa

De Deister


De beboste bergrug is een perfect gebied voor fietsers en wandelaars

Mariendom
© Fotolia - Daniel Schaper

Mariendom


Het Hildesheimse Mariendom, een van de oudste bisschopskerken van Duitsland, is een uit drie schepen gebouwde basiliek gemaakt van bewerkte steen en hardsteen.

Slot Marienburg
© EAC GmbH/ Patrice Kunte

Slot Marienburg in Pattensen


Slot Marienburg is een van de meest indrukwekkende en aantrekkelijke historische gebouwen van Duitsland

Meyers-Hof
© Zoo Hannover GmbH

Zoo Hannover


In de dierentuin van Hannover ligt de Afrikaanse wildernis direct voor de deur. India bevindt zich er vlak bij. En precies ertussenin ligt Canada! De bijzondere dieren die u hier tegenkomt, het voeren…

Vogel migratie
© Naturpark Steinhuder Meer, Region Hannover/ Bernd Wolter

Naturpark Steinhuder Meer


De magische aantrekkingskracht van het water in combinatie met de mogelijkheid om er te zwemmen, zeilen, surfen en varen, lokt vooral in het zomerseizoen veel bezoekers naar het Steinhuder Meer.

Rondleiding door de waterwerelden
© Landesmuseum Hannover

Landesmuseum Hannover


Het kindvriendelijke Landesmuseum Hannover is het grootste staatsmuseum in Nedersaksen.

© Hildesheim Marketing / Nina Weymann Schulz

St. Michaeliskerk


De bouwheer van de St. Michaeliskerk in Hildesheim is niemand minder dan de bisschop Bernward, die in 1192 heilig werd verklaard, en leermeester was van keizer Otto III.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressions

Toeristische informatie Hannover

Ernst-August-Platz 8
30159 Hannover
Telefoon: +49 (0) 511 / 12345111

E-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Toeristische informatie Hannover” met Google Maps.