De po­pu­lair­ste va­kan­tie­par­ken


Aan de Noordzee, in de Harz of op de heide – in Nedersaksen is voor iedereen het juiste vakantiepark te vinden. Plan uw volgende vakantie midden in de natuur, met volop excursiemogelijkheden en voorzieningen direct ter plaatse of in de nabije omgeving. In de kindvriendelijke vakantieparken van Nedersaksen vindt het hele jaar door een afwisselend programma plaats voor alle leeftijden. Hier vindt u een selectie van de populairste vakantieparken om mooie ervaringen op te doen met het hele gezin.

1. Va­kan­tie­park Ma­ris­sa aan de Düm­mer


Direct aan de Dümmer See ligt het vakantiepark Marissa, waar met name activiteiten in de natuur centraal staan, zoals wandelen, fietsen en watersport.  Kinderen kunnen zich ook uitleven op de skatebaan, de diverse buitenspeeltuinen en het multisportterrein. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken in dit natuurpark met zijn hoog- en laagveen en het vogelbeschermingsreservaat. Voor de nodige ontspanning kunt u gebruikmaken van de sauna met panoramisch uitzicht op de Dümmer of van de lounge met open haard.

Website Marissa Ferienpark

Wald & Welle GmbH
MARISSA FERIENPARK
Schodden Hof 3
49459 Lembruch

Telefoon: +49 5447-921010
E-Mail: rezeption@marissa-ferienpark.de

2. Cen­ter Par­cs Bis­pin­ger Hei­de


Midden in de Lüneburger Heide ligt Center Parcs Bispinger Heide. Hier kunt u kiezen tussen vakantiehuizen, hotelkamers of bijzondere accommodaties zoals het boomhuis of de woonboot. Dit park biedt niet alleen diverse soorten accommodaties, maar ook volop activiteiten: de kinderboerderij, speeltuinen, het zwembad Aqua Mundo met glijbanen en golfslagbad, een indoor-speelparadijs en dan ook nog de kinderdisco. In de Market Dome vindt u bovendien diverse restaurants en winkels.

Het park hecht waarde aan een zo laag mogelijk water- en energieverbruik, en streeft naar het uitbannen van wegwerp plastic.

Webseite Bispinger Heide

Center Parcs Bispinger Heide
Töpinger Straße 69
29646 Bispingen
Telefoon: +49 5194-940

3. Slot Dankern


Op vakantie of een dagje uit – slot Dankern in het Emsland biedt voor elk wat wils! Buitenactiviteiten zoals ponyrijden, speelkastelen en -tuinen, waterglijbanen en waterskiën in de open lucht, of, bij minder goed weer, binnen genieten van het zwembad Topas, het laserdoolhof, de schaatsbaan, zaalvoetbal of de hijstoren. In de nabije omgeving is er ook nog een cartbaan, een vliegveld voor ultralichte vliegtuigjes, de Meyer Werft en kunt u met een stoomboot op de Eems varen of heerlijk winkelen in de Lookentor. U kunt hier overnachten in een van de 770 vakantiehuisjes, die zich rondom de Dankernsee en het waterslot bevinden.

Website Schloss Dankern

Schloss Dankern
Rentmeisterstraße 1
49733 Haren (Ems)
Telefoon: +49 5932-72230
E-Mail: ferienzentrum@schloss-dankern.de

4. Cen­ter Par­cs Noord­zee­kust


In Center Parcs Noordzeekust ligt het strand voor de deur van uw vakantiehuis, appartement of hotelkamer. Een dagje aan de Noordzee, naar het wad, in het zwembad Aqua Mundo of het verwarmde binnenbad – hier houdt u het nooit droog. Verder kunt u hier midgetgolfen, vissen en tennissen of een fiets huren. Vlak bij het park bevindt zich dierentuin en attractiepark Jaderpark en de Bremerhaven Zoo.

Website Center Parcs Nordseeküste

Park Nordseeküste
Nordseeallee 36
26969 Tossens
Telefoon: +49 4736-92894

5. Süds­ee-Camp


De camping Südsee-Camp vlak bij Soltau op de Lüneburger Heide biedt gasten de mogelijkheid om te overnachten in een eigen tent, een (gehuurde) stacaravan of een van de Zweedse cottages. Naast activiteiten als paardrijden, zwemmen in het zwemparadijs, jungle-golfen of klimmen in het klimpark, worden er ook nog animatieprogramma’s aangeboden.

Website Südsee-Camp

Gottfried & Per Thiele OHG
Südsee-Camp 1
29649 Wietzendorf
Lüneburger Heide / Niedersachsen
Telefoon: +49 5196-980116
E-Mail: info@suedsee-camp.de

6. Va­kan­tie­park Alfs­ee


Aan de rand van het natuur- en geopark TERRA.vita ligt het vakantie- en avonturenpark Alfsee in het Osnabrücker Land. U kunt onder meer in strandhuisjes in Beach Camp of in Germanenland overnachten. Het prachtige rustieke ontwerp doet denken aan vervlogen tijden. Overdag zijn er volop activiteiten voor jong en oud zoals het Alfen saunaland, het saunacenter, het overdekte funcenter Bullermeck en de waterskibaan. Avonturenwereld Germanenland heeft van alles te bieden, zoals een hindernisbaan, een doolhof en een klimwand, terwijl u in het museum van de buurplaats Kalkriese meer te weten kunt komen over de historische achtergrond van de Germanen en de Varusslag.

Website Alfsee Ferienpark

Alfsee GmbH
Am Campingpark 10
49597 Rieste
Telefoon: +49 546-492120
E-Mail: info@alfsee.de

7. Se­ren­ge­ti Park Ho­den­ha­gen


Meer dan 1500 wilde dieren zoals giraffen, bizons, neushoorns, zebra’s, antilopen en leeuwen op een route van tien kilometer, meer dan 200 apen van 20 verschillende soorten verspreid over 15 hectare en meer dan 40 attracties en shows – drie geweldige safari’s met elk hun eigen individuele hoogtepunten. Terwijl sommigen met hun eigen personenauto het terrein verkennen, maken anderen gebruik van de Serengeti-bus of doorkruisen ze het recreatiepark met de speedboot tijdens de splash-safari. Muziek, acrobatiek, interactieve activiteiten en openbare voederbeurten, evenals een indoor-speeltuin ronden het enorme aanbod af. Er wordt overnacht in lodges – midden in de Afrikaanse wildernis of in een omgebouwde dubbeldekker. Er zijn ook camperplaatsen beschikbaar.

Webseite Serengti Park

Serengeti Park GmbH
Am Safaripark 1
29693 Hodenhagen
Deutschland
Telefoon: +49 5164 – 97 99 0
E-Mail: info@serengeti-park.de

8. Landal Salz­tal Pa­ra­dies


In het kuuroord Bad Sachsa in het zuiden van de Harz ligt het Landal Salztal Paradies. Van hieruit komt u direct op de wandel- en mountainbikeroutes van het natuurpark. Verbondenheid met de natuur staat hier hoog in het vaandel:   een hangbrug, een boomzweefbaan, de smalspoorbaan Harz en de zomerrodelbaan zijn populaire outdooractiviteiten. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nabij gelegen UNESCO-steden Goslar en Quedlinburg. Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar het avonturenbad, de sauna- en wellnesscentra, een klimwand of het Grenzlandmuseum en NatUrzeitmuseum ter plaatse.

Website Landal Salztal Paradies

Landal Salztal Paradies
Talstraße 27
37441 Bad Sachsa
Telefoon: +49 5523 953 9022
E-Mail: salztalparadies@landal.de

9. Landal Dwerg­ter Sand


Door zijn ligging in het noordwesten van Nedersaksen is het vakantiepark Landal Dwergter Sand een centrale uitvalsbasis voor diverse uitstapjes in de regio. Het dieren- en recreatiepark Thüle, het klimbos in Thülsfelde, het Klimahaus in Bremerhaven en de Meyer Werft in Papenburg bieden een afwisselend programma. In het park zelf kunnen heide-, veen- en weidegebied tijdens het fietsen of wandelen worden verkend. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de speeltuinen, op de trampoline en bij het beachvoetbal, of creatief bezig zijn bij knutselactiviteiten en workshops.

Webseite Landal Dwergter Sand

Landal Dwergter Sand
Teichweg 6
D-49696 Molbergen
Telefoon: +49 4475 918 857
E-Mail: dwergtersand@landal.de

10. Cam­ping & Va­kan­tie­park Fal­ken­stein­see


Bent u op zoek naar iets bijzonders? Aan de Falkensteinsee zijn er naast de traditionele accommodaties, ook bijzondere overnachtingsmogelijkheden, namelijk: slaapvaten, tiny houses, paalwoningen en zogenaamde pods, kleine ovale slaapplaatsen van hout. Het fietsvriendelijke park is het startpunt voor uitstapjes in het geestgebied, het veen en de bossen in de omgeving, maar ook de charmante stad Oldenburg kan worden verkend. Voor kinderen is er een speeltuin met piratenschip en een schommel in het vogelnest, een midgetgolfbaan en een voetbalveld

Website Falkensteinsee

Camping & Ferienpark Falkensteinsee
Falkensteinsee 1 - Ferienhausgebiet 1
27777 Ganderkesee - Steinkimmen
Telefoon: +49 4222-9470077