Rammelsberg Mine in Goslar, © GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer

UNES­CO We­rel­derf­goed


De meest waardevolle culturele en natuurlijke vindplaatsen van de mensheid worden door UNESCO wereldwijd met de titel “Werelderfgoed” bekroond. In het Vakantieland Nedersaksen vindt u de thuisbasis van de Fagusfabriek Alfeld, het Mariendom en de St. Michaelis-kerk in Hildesheim en de oude binnenstad van Goslar en nog meer UNESCO Werelderfgoedlocaties. Deze zijn allen goed bereikbaar voor een dagje uit of als vakantiebestemming.

Andere UNESCO Werelderfgoedlocaties wachten op u midden in de natuur van Nedersaksen: De ertsmijn Rammelsberg in Harz en de Oberharzer waterkrachtcentrale, die samen met de oude binnenstad van Goslar allen tot het Werelderfgoed in de Harz behoren. Naast deze prachtige plaatsen is er ook de Waddenzee, die werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en die uniek is in de wereld is door de getijden van eb en vloed.

Naast de Werelderfgoedlocaties vindt u in Nedersaksen bovendien twee UNESCO-biosfeerreservaten en twee UNESCO-geoparken, die door de organisatie werden gehuldigd vanwege hun uniekheid. Ook muzikaal krijgt u waar voor uw geld: De deelstaathoofdstad Hannover draagt met recht de titel UNESCO City of Music.

Zoek in Nedersaksen naar sporen van plekken die wereldwijd belangrijk zijn en beleef de bijbehorende geschiedenis. Een must voor elke cultuur- en natuurliefhebber!

UNESCO Werelderfgoed