Goslar, © GOSLAR marketing GmbH/Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH/Stefan Schiefer

De ste­den van Ne­ders­ak­sen


Steden in Nedersaksen − gevarieerd en fascinerend

Bent u op zoek naar bijzondere, unieke steden en nieuwe bestemmingen? Kom dan naar Nedersaksen! Ingebed tussen de bergachtige Harz, de weidse Lüneburger Heide en de rauwe Noordzee, ligt hier precies wat u zoekt: steden die u absoluut moet ontdekken!

Soms zijn ze idyllisch, dan weer modern of verrassend − de steden van Nedersaksen. Wilt u zich onderdompelen in de maritieme sfeer van een havenstad? Garnalenkotters in kleine havens en de schapen op de dijk zien? Struin met z’n tweeën romantisch door historische binnensteden en laat u betoveren door de charme van de oude gebouwen. Voor cultuurliefhebbers hebben de grote steden van Nedersaksen een groot aantal vrijetijdsactiviteiten.

Nieuwe dingen meemaken of bekende dingen vanuit een nieuw gezichtspunt ontdekken? U zult versteld staan wat er allemaal te ontdekken valt: beleef van heel dichtbij levendige stadsgeschiedenis tussen toen en nu, indrukwekkende cultuur, prikkelende smaakervaringen, spanning en ontspanning. Geniet bovendien van kleine, onverwachte ontmoetingen, die vaak tot onvergetelijke herinneringen leiden.

Maritiem, historisch, stedelijk, modern of sprookjesachtig − en altijd in het groen!

De steden van Nedersaksen zijn ruim aangelegd en bieden veel groene zones om te ontspannen. Parken en tuinen midden in de stad, rivieren die direct door de binnensteden kronkelen en gevarieerde landschap aan de rand van de steden − in Nedersaksen gaan natuurbeleving en stedelijke levensstijl hand in hand.

Elke stad heeft bovendien iets bijzonders te bieden:

De boulevards langs de Oker in Braunschweig, de romantische kanalen in Papenburg, het Schlosspark (Slotpark) in Oldenburg, de Botanischer Garten (Botanische tuin) in Göttingen en Verden met de groene weides langs de Aller. Het verbindingselement water vindt u ook in de oude Hanzestad Stade, in Lingen met de Eems en in Hamelen met de Weser, die direct door de stad stroomt.

Lüneburg heeft grote heidevlaktes direct voor de deur, Goslar ligt midden in de bergen van de Harz, in Gifhorn nodigt het meer Schlosssee uit om heerlijk tot rust te komen en Hildesheim, dat in stedelijk gebied ligt, biedt maar liefst zeven natuurbeschermingsgebieden − winkelplezier en ontspanning in de natuur liggen in Nedersaksen vlak bij elkaar.

 

Impressies van de steden van Nedersaksen