Welfenschloss, © Hann. Münden Marketing / Peter Heitmann
© Hann. Münden Marketing / Peter Heitmann

Hann. Mün­den


Alexander von Humboldt zou de vakwerkstad aan de samenloop van Fulda en Werra naar de Weser ooit hebben beschreven. als „één van de zeven mooist gelegen steden ter wereld“. Met de meer dan 700 vakwerkhuizen uit de 6e eeuw, torens en restanten van de oude stadsvesting, evenals prachtige bouwwerken uit de Weserrenaissance heeft het vakwerkjuweel, zeker op Europees niveau, haar middeleeuwse karakter behouden.

Hann. Münden is bovendien de „draaischijf van de langeafstands fietspaden” en biedt fietsplezier in alle windrichtingen, want hier beginnen de fietsroutes langs Weser (450 kilometer), Werra (300 kilometer) en Fulda (200 kilometer). Alle fietsroutes lopen door de rivierdalen over verharde, goed bewegwijzerde fietspaden zonder noemenswaardige stijgingen.

Ontdek idyllische rivierlandschappen, betoverende vakwerksteden, kloosters en burchten, maar ook prachtige natuurparken en het thuis van vele bekende figuren uit sprookjes en sagen, zoals Doktor Eisenbart, Baron Münchenhausen en de rattenvanger van Hamelen.

In de zomer komt de legendarische wonderdokter uit de baroktijd, dokter Eisenbart, tijdens spreekuren en een openlucht theater tot leven. Een rondvaart mag bij een bezoek aan de stad zeker niet ontbreken. De rivieren zijn bovendien heel geschikt om langs te fietsen, wandelen, peddelen of inline skaten.

Kaart Hann Münden

Impressies

Toeristische informatie Hann. Münden

Lotzestraße 2
34346 Hann. Münden
Telefoon: +49 (0) 5541 / 75313

naar de websiteE-mail schrijven