Vrouw met hond op het strand campagne 2020

Noordzee


Wanneer hebt u voor het laatst de Noordzeewind in uw gezicht gevoeld? Op de fiets langs de mooie kust, lange wandelingen over de dijk of wandelen door het weidse wad − aan de Nedersaksische Noordzeekust verlangt uw lichaam als vanzelf naar intensieve activiteit in de frisse, zoute lucht. Maar wees gerust: grote inspanning mag, maar hoeft niet om u op vakantie al heel snel als herboren te voelen.

Het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee staat centraal tijdens uw vakantie aan de Nedersaksische Noordzeekust, met afwisselende getijden zoals eb en vloed. Weidse stranden, de golven en branding nodigen uit om heerlijk te zwemmen, terwijl het uren later ongelofelijk stil kan worden als de Noordzee het wad tevoorschijn tovert − een prachtige plek om uw zintuigen opnieuw te activeren.

Wadlopen en de zee

Een wadwandeling, door het werelderfgoed, is hier een absolute must. Het biedt exact de onthaasting die u kunt verwachten bij een vakantie aan de kust van Nedersaksen. De Waddenzee kan echter niet alleen te voet verkend worden. Drie Waddenzee-bezoekerscentra en dertien nationale parkhuizen aan de kust en op de eilanden maken de Waddenzee tastbaar aan de hand van tentoonstellingen en lezingen.

Misschien hebt u wel zin in een ontmoeting met het grootste in het wild levende roofdier van Duitsland? Helemaal veilig vanaf een boot en op gepaste afstand... De kegelrob die wij bedoelen, rust namelijk na een vermoeiende visjacht het liefst uit op een van de zandbanken langs de kust. Excursieboten varen regelmatig naar de zandbanken om de dieren vanaf een veilige afstand te kunnen observeren in hun natuurlijke omgeving.


Heerlijk die frisse zeewind Noordzee claim

highlights

Wilhelmshaven-Cup
© Wilhelmshaven Touristik und Freizeit GmbH / B. Groneick

Wilhelmshaven


Duits emigratiehuis Bremerhaven
© Deutsches Auswandererhaus/ Kay Riechers

Deutsches Auswandererhaus (Duits emigratiehuis) Bremerhaven


Emigratie ervaren, sporen vinden en migratie begrijpen in het Deutsches Auswandererhaus Bremerhaven.

Feeding the seals
© Seehundstation Norddeich

Zeehondenstation Nationalpark-Haus Norddeich


Het kindvriendelijke zeehondenstation in het Nationalpark-Haus in Norddeich is een efficiënte, erkende opvang voor zeezoogdieren.

Waddenzee aan de Noordzeekust
© Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer / Norbert Hecker

Nedersaksische Waddenzee


De Waddenzee aan de Noordzeekust van Nedersaksen biedt een unieke natuurlijke omgeving met veranderende getijden. Ontdekt wat het werelderfgoed Waddenzee zo uniek en speciaal maakt.

altes Land
© Tourismusverband Landkreis Stade/Elbe e.V./ Martin Elsen

Nordseeküsten-Radweg (Noordzeeroute)


  • Soort tocht: Afstandsrit
  • Trajectafstand: 568 km
  • Hoogste punt: 54m

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies van de Noordzee

Die Nordsee GmbH

Börsenstraße 7
26382 Wilhelmshaven
Telefoon: +49 (0) 4421 / 9560991

E-mail schrijven