Culinair Hannover, © HMTG/Martin Kirchner
© HMTG/Martin Kirchner

Eten en drinken


Ga op ontdekkingsreis door de culinaire regio’s van Nedersaksen en geniet van traditioneel Duits eten. Alles vers uit de natuur. In Nedersaksen geniet u elk seizoen van Duitse gerechten, zoals in het voorjaar van schol en Noordzeekrab aan de kust, in de uithoeken van Nedersaksen van verse asperges en aardbeien, in de zomer van appels en kersen uit het Alte Land of in het koude jaargetijde van boerenkool en worst.

Eten en drinken in Nedersaksen is cultuurgoed – van de theetraditie in het noorden tot de biercultuur zoals het bockbier, dat uit het Weserbergland stamt, tot de melkspecialiteiten en de producten van de Lüneburger Heide, de Harz en uit de Noordzee. U kunt niet alleen kennismaken met de regionale keuken van Nedersaksen in de vele restaurants en cafés, maar ook tijdens excursies en rondleidingen. Van de weekmarkten en uit de boerderijwinkels neemt u de producten mee naar huis. Evenementen in Duitsland zoals foodtruck-festivals, aspergefeesten en boerenmarkten bieden u een geweldige culinaire belevenis. Maar in Nedersaksen vindt u niet alleen regionale eetcultuur. De uitstekende keuken wordt verzorgd door de sterrenkoks uit Nedersaksen, bekroond door de Michelingids en Gault Millau – ook dat is typisch Nedersaksen.

Laat u inspireren door typisch Duits eten made in Nedersaksen!