Hofcafé Volker, © Barbara Fisahn
© Barbara Fisahn

Cu­li­nai­re Ont­dek­kin­gen


Beleef Vakantieland Nedersaksen met al uw zintuigen. Proef wat de afzonderlijke regio’s te bieden hebben.

Nedersaksische specialiteiten kunnen per regio heel erg van elkaar verschillen. Zoals ook de bevolking per locatie steeds weer anders is. Of het nu gaat om Lüneburger Heidekartoffel (heide-aardappels uit Lüneburg), asperges of appels en kersen uit het Altes Land, Oost-Friese thee of Braunschweiger Mumme (stroperig moutextract), heideschapen of wild − de specialiteiten uit Nedersaksen zijn allemaal even lekker!

Elk seizoen staat voor een eigen, unieke smaak. Pompoenen in het najaar, boerenkool in de winter... Het zijn allemaal seizoensproducten waarvan u heerlijk kunt genieten!

Ga erop uit en proef culinaire specialiteiten, daar waar ze worden gemaakt. U kunt bijvoorbeeld de Niedersächsische Milchstraße (Nedersaksische melkstraat) ontdekken vanaf de fiets. Of maak tussen april en juni een uitstap langs de Spargelstraße (aspergeroute) vanaf Burgdorf bij Hannover en koop verse asperges direct van het veld of bestel asperges bij een van de diverse restaurants – heerlijk!