Op de Nedersaksische fijnproeversroutes kunt u culinaire specialiteiten daar proberen waar ze worden geproduceerd. Laat u verleiden door culinaire hoogstandjes en proef regionale gerechten uit Nedersaksen.
Ten westen van Hamburg, in de regio Noordzee-Elbe-Weser, zijn veel boerderijen met melkveehouderij. De “Melkhüs”, dorpszuivelfabrieken en melkboerderijen nodigen u uit, om heerlijke melkspecialiteiten te komen proeven. Met een reservering kunt u de boerderijen, stallen, melkinstallaties en weilanden bezichtigen en uzelf overtuigen van de versheid van de levensmiddelen.
Kaasspecialiteiten zoals buffelmozzarella, pecorino of geitenmelkijs vindt u in dorpskaasmakerijen, zuivelfabrieken en ijssalons van deze prachtige deelstaat. Ook de kaasmarkten nodigen u uit om verschillende smaken te proeven en misschien iets nieuws te ontdekken. Laat u uitleggen hoe de gaten in de kaas komen of uit welke regio de diverse kaassoorten komen.