Toe­gan­ke­lijk­heids­ver­kla­ring


(datum van verklaring: 24-05-2024)

Informatie over de toegankelijkheid van een website overeenkomstig §9b van de Nedersaksische wet inzake gelijke behandeling van personen met een handicap (Niedersächsisches Behindertengleichstellungsgesetz, NBGG) alsmede over de hieraan gerelateerde contactmogelijkheden.

Deze toegankelijkheidsverklaring geldt voor de website www.vakantieland-nedersaksen.nl. Deze website is grotendeels verenigbaar met de voorschriften van de geharmoniseerde Europese norm EN 301 549 V2.1.2 (08-2018).

Opstelling van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze verklaring is opgesteld op 24-05-2024. De evaluatie is gebaseerd op een test van de aanbieder siteimprove d.d. 14-05-2022. Overeenkomstig deze test behaalt de website www.vakantieland-nedersaksen.nl een score van 91,1/100 conform WCAG-criteria. Hiermee is voldaan aan de minimaal vereiste score van 85% van de criteria.  

Niet-toegankelijke content

De website www.vakantieland-nedersaksen.nl voldoet echter niet aan alle criteria van EN 301 459. Dit betreft

de criteria 9.1.1.1 Niet-tekstuele content en/of alt-attributen,

9.1.3.1 Informatie en relaties,

9.1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content,

9.2.1.1 Gebruik met toetsenbord en/of zonder muis bruikbaar,

11.5.2.4 Ondersteunende technologie en/of gebruik van een schermlezer.

EN 301 459 wordt nog aangevuld door andere vereisten aan de toegankelijkheid van een website, die ook deels in het onderzoek in aanmerking zijn genomen. Zo zijn er op de website nog geen toegankelijke pdf’s (conform DIN ISO 14289-1:2016-12). Bovendien wordt nog afgezien van de implementatie van content in eenvoudige taal (overeenkomstig §11 BGG).

Redenen voor de ontoegankelijkheid: Wij zien af van het toegankelijk maken van bovengenoemde punten en/of voeren ze stapsgewijs in, omdat wij door het toegankelijk maken hiervan conform § 9a lid 4 NBGG disproportioneel belast zouden worden.

Verdere toelichting

De website www.vakantieland-nedersaksen.nl moet binnenkort opnieuw worden gelanceerd. In het verlengde daarvan moet nog meer aandacht worden besteed aan het voldoen aan andere criteria inzake toegankelijkheid van de website.

Feedback en contactgegevens

Via de volgende contactgegevens kunt u tekortkomingen met betrekking tot de naleving van de toegankelijkheidseisen melden, vragen naar de redenen voor de ontoegankelijkheid van informatie en de conform § 9 lid 2 zin 2 en § 9a lid 4 zin 1 van de Nedersaksische wet inzake gelijke behandeling van personen met een handicap (Niedersächsisches Behindertengleichstellungsgesetz, NBGG) van toegankelijkheid uitgezonderde informatie in een voor u toegankelijk formaat aanvragen:

TourismusMarketing Niedersachsen GmbH (TMN)
Essener Str. 1 
30173 Hannover
E-mail: info@tourismusniedersachsen.de
Telefoon: +49 (0) 511 / 270 488 0

Wij zullen binnen een maand reageren op de genoemde meldingen aanvragen en verzoeken.

Bemiddelingsprocedure (handhavingsprocedure)

Indien niet naar tevredenheid geantwoord via de bovengenoemde contactmogelijkheid, kunt u bij de bemiddelingsinstantie, ingericht bij de vertegenwoordiger van personen met een handicap in Nedersaksen, een verzoek indienen tot start van een bemiddelingsprocedure conform de Nedersaksische wet inzake gelijke behandeling van personen met een handicap (Niedersächsisches Behindertengleichstellungsgesetz, NBGG) De bemiddelingsinstantie heeft conform §9d NBGG de taak om geschillen tussen personen met een handicap en openbare instanties van de deelstaat Nedersaksen met betrekking tot het thema toegankelijkheid in de IT, te beslechten. De bemiddelingsprocedure is gratis. Er hoeft geen rechtsbijstand te worden ingeschakeld.

U kunt direct contact opnemen met de bemiddelingsinstantie via:

E-mail: schlichtungsstelle@ms.niedersachsen.de
Telefoon +49 (0) 511 / 1204010