Gezondheid campagne 2020, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Ge­zond­heid en wel­zijn


Diep inademen! Voel de verkwikkende kracht van een strandwandeling! De wind, de golven en de kracht van de getijden − dat is puur natuur en ideaal om nieuwe krachten te putten. Gun uw lichaam, geest en ziel deze heilzame time-out.

Hier vindt u de basis voor bijzondere gezondheidsbehandelingen, die uw eigen afweerkrachten versterken en u ondersteunen in de zoektocht naar uzelf:

  • natuurlijke geneesmiddelen zoals de Thalasso-krachten uit de Noordzee,
  • zoutwater uit de diepte van de aarde,
  • veen met zijn bijzondere helende werking of
  • het unieke klimaat boven of onder de grond.

Natuurlijke regionale gezondheid

De geneesmiddelen van de Nedersaksische kuuroorden en geneeskrachtige baden komen voor 100 procent uit de natuur: ze ontstonden meer dan duizenden jaren geleden en ontvouwen nu hun werking.

En dat volkomen natuurlijk en duurzaam, zonder chemische toevoegingen en bijwerkingen. Zo bevinden zich in het zoutwater waardevolle mineralen, die u bij een wandeling langs een gradeerwerk kunt inademen. Geniet bij aangename temperaturen van een lichaamspakking met modder, waardoor uw lichaam zich ontspant en ook diepliggende spieren beter worden doorbloed.

In de Harz vindt u schone lucht. Het gezonde klimaat heeft een heel positief effect op uw bloedsomloop en versterkt het immuunsysteem.

Ontspanning in Nedersaksen

Of u zich nu een weekend ontspant in de thermen, tijdens een uitgebreide trektocht van het heerlijke landschap geniet of bij een wadwandeling uw voeten laat masseren door de zeebodem: bij ons hier in het noorden eindigt elke reis met het gevoel ontspannen te zijn en uw gezondheid een duurzaam plezier te hebben gedaan. In de geneeskrachtige baden, kuur- en ontspanningsoorden van Nedersaksen bent u in de beste handen.

Probeer het zelf eens − wij verheugen ons op uw komst!

Meer informatie over gezondheid en welzijn in Nedersaksen vindt u hier (Engelstalig).

Nedersaksen - doet me deugd!