Seitennavigation

Osnabrücker Land

Oeroud en heilzaam

vergroten

Wellenliege
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

De grote verscheidenheid aan landschappen maakt het Osnabrücker Land bijzonder geliefd bij wandelaars. Hier is een wandeling meer dan frisse lucht opsnuiven en genieten van de omringende natuur. U maakt een ontdekkingstocht door 300 miljoen jaar geologische geschiedenis. De natuurkrachten hebben hun werk gedaan en bijna alle landschapsvormen achtergelaten. Het enige wat ontbreekt is de kust.

Maar ook die lag hier ooit. In het natuurpark TERRA.vita kunt u een wandeling maken langs de voormalige zeebodem, die tegenwoordig geplooid is tot steile rotswanden. Onderweg komt u sporen tegen van tropische bossen, dinosaurussen en enorme gletschers. Wandelen door het heuvelachtige Teutoburger Wald en Wiehengebirge, door veengebieden en uiterwaarden.

Geniet van de heilzame werking van zout water in de kuuroorden. Dit is het landschap van de Varusslag, de legendarische veldslag waar de Germaan Hermann 3 legioenen van de Romeinse veldheer Varus de pan in hakte. De wandelroute Hermannsweg dankt zijn naam aan deze heldhaftige krijger. De Ahornweg dank zijn naam aan de vele ahorns onderweg. Het uitzicht vanaf een van de uitkijktorens over het omringende landschap is een lust voor het oog.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e. V.

Herrenteichsstraße 17+ 18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570
Fax: +49 (0) 541 / 3232761

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.