Zimmer Biber, © Kenners LandLust GbR / Kenny Kenner
© Kenners LandLust GbR / Kenny Kenner

Bio-Hotel Kenners LandLust (Elbe en Wendland)


Groen reizen
Bett und Bike (Bed en fiets)

Sinds 2000 biedt Kenners LandLust in Dübbekold – midden in het grote bos van Wendland, de Göhrde – mogelijkheden voor vakantie, conferenties en vrijetijdsactiviteiten. Van meet af aan hebben de eigenaars, het echtpaar Barbara en Kenny Kenner, ingezet op een duurzaam bedrijf: bij alle renovaties en verbouwingen is gebruikgemaakt van ecologische bouwmaterialen, de aangeboden maaltijden zijn 100 procent biologisch en sinds 2010 is het bedrijf volledig klimaatneutraal. Een andere focus ligt op aanbiedingen, die de communicatie tussen de gasten onderling bevorderen, zoals lezingen, uitgedachte biologische menu’s, peddeltochten en discussieavonden. Kenners LandLust wordt tegenwoordig geleid door een leefgemeenschap en biedt als zodanig ook inkijkjes in een andere manier van leven.

‘s Ochtends kunnen vaste gasten, maar ook bezoekers genieten van een biologisch ontbijtbuffet om de dag vol frisse moed te starten. ‘s Avonds is er een biologisch buffet met voor-, hoofd- en nagerecht, dat drie keer per week volledig vegetarisch is. Voor het bedrijf is het ook van bijzonder belang om de verse biologische levensmiddelen indien mogelijk in de regio aan te kopen.

Duurzaamheid komt ook tot uitdrukking in de thema-aanbiedingen: er zijn gezinsvakanties met bos- en natuurverzorging, kamers met natuurthema’s en verborgen informatie over de natuur en heel veel over de wolf. Kenny Kenner is wolfdeskundige en behoort intussen tot de mensen die veel ervaring hebben met het omgaan met wilde wolven. Hij deelt zijn kennis graag met de gasten. Zo biedt het bedrijf begeleide wandeltochten over bos & wolf, wolfweken en kortere intensieve dagen, maar ook themaweken voor gezinnen rond dit thema. Het aanbod wordt gecompleteerd door het in 2018 gebouwde ‘Wellnesst’ met floatarium, sauna, twee massageruimten en een royale rustruimte met terras – vanzelfsprekend ecologisch gerenoveerd en met laag energieverbruik geëxploiteerd.

Duurzaam Nedersaksen

Bedrijven worden onderscheiden met het symbool ‘Nachhaltig Niedersachsen’ (Duurzaam Nedersaksen) als ze in ecologisch, economisch en sociaal opzicht bijzonder voorbeeldig handelen. Deze bedrijven zijn getest en gecertificeerd met betrekking tot een duurzame bedrijfsmethode. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het spaarzaam omgaan met hulpbronnen, het gebruik van lokale producten en het in acht nemen van de belangen van medewerkers.

DEHOGA-milieucheck

Deze dienstverlener is onderscheiden als duurzaam bedrijf, omdat hij een DEHOGA-milieucheck heeft doorlopen. Nadere informatie over de DEHOGA-milieucheck vind je op onze site over duurzame certificeringen en zegels.

Partner van de Nationale Naturlandschaften (NNL; Nationale Natuurlandschappen)

Deze dienstverlener is partner van Nationale Naturlandschaften (NNL); hiertoe behoren nationale parken, biosfeerreservaten en natuurparken. Als gecertificeerde partner voelt dit bedrijf zich bijzonder verbonden met het beschermde gebied en is zijn toeristisch aanbod erop gericht om de natuur te beschermen. Meer informatie over het partnerschap met de beschermde gebieden vind je op onze site over duurzame certificeringen en zegels.

Viabono

Deze dienstverlener is onderscheiden als duurzaam bedrijf, omdat hij door Viabono is gecertificeerd. Meer informatie over Viabono vind je op onze site over duurzame certificeringen en zegels.

Motivatie voor duurzaam ondernemerschap

Dit zegt het bedrijf over zijn motivatie voor duurzaam ondernemerschap: “De Landkreis Lüchow-Dannenberg kenmerkt zich door het thema atoomenergie en het omgaan met duurzaamheid. Dit thema gaat ons, de leefgemeenschap in Kenners LandLust, zeer aan het hart. Voor ons is het duidelijk: de mensheid richt zich op duurzaamheid of anders gaat het mis. Wij hebben onze onderneming opgericht met dit duidelijke standpunt. En duurzaamheid betekent voor ons goede beloning voor goede dienstverlening – voor iedereen, ook voor onze leveranciers. Wij zijn klimaatneutraal en dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, en dat betekent slechts dat de generatie die na ons komt, dezelfde kansen krijgt. Wij eten en kopen biologisch, want wij streven naar biodiversiteit en een intacte natuur. Wij houden van deze aarde, onze thuishaven en willen dat het goed gaat met de aarde in al haar veelzijdigheid.”

Bio-Hotel Kenners LandLust GbR

Dübbekold Nr. 1
29473 Göhrde
Telefoon: +49 (0)5855 / 979300

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Bio-Hotel Kenners LandLust (Elbe en Wendland)” met Google Maps.