Fahrattraktion Ausfahrt, mit Blick auf das Kundencenter und die Auto Türme., © Autostadt/ Udo Geisler
© Autostadt/ Udo Geisler

Autostadt Wolfsburg


Mensen, auto’s en wat hen beweegt

In Autostadt Wolfsburg draait alles om het thema mobiliteit. ‘Mensen, auto’s en wat hen beweegt’ luidt het motto van het communicatieplatform van het Volkswagen-concern. Bezoekers met een passie voor auto’s komen net zo graag en vaak in dit thema- en attractiepark rond auto’s, als cultureel geïnteresseerden, fans van bijzondere evenementen en vrienden van culinaire lekkernijen. Autostadt richt zich met haar grote aantal activiteitenprogramma’s zowel op kinderen en jongeren als volwassenen.

ZeitHaus − mijlpalen in de geschiedenis van de auto

Het ZeitHaus van Autostadt Wolfsburg is het automuseum met de meeste bezoekers ter wereld. Het onderscheidt zich door een veelvoud aan pronkstukken. Hier bevinden zich auto’s van meer dan 60 verschillende merken. Als trendsetters van hun tijd hebben zij maatstaven gezet op het gebied van techniek, ontwerp, productiemethode en conceptualisatie en dienden daarmee als voorbeeld voor andere fabrikanten.

In het zogenaamde rack worden meer dan 60 van deze mijlpalen op autogebied gepresenteerd als in een glazen letterkast. Ze geven een overzicht over de belangrijke tijdvakken in de ontwikkelingsgeschiedenis van de auto. De tentoonstelling verandert regelmatig van collectie, aangezien de voertuigen vaak deelnemen aan klassieke rally’s of tochten.

Restaurant in het ZeitHaus

Het restaurant La Coccinella serveert internationale pastaspecialiteiten van zelfgemaakte pasta op de begane grond van het ZeitHaus. Dagelijks worden deegwaren uit Italië, Duitsland en Oostenrijk, en ook wisselende pastagerechten uit de hele wereld aangeboden. ‘Caffè en dolci’ vormen niet alleen een zoete afsluiting − ook in de namiddag kunt u genieten van ovenvers gebak en cakejes, heerlijke desserts en ‘Cool and Creamy’ biologisch ijs.
Net als in alle restaurants van Autostadt spelen ook hier verse seizoensproducten een belangrijke rol. Vegetarische gerechten staan ook altijd op de kaart.

Terreinparcours en MobiVersum

Gasten kunnen onder deskundige begeleiding hun eigen rijvaardigheden testen bij de trainingen voor zuinig en veilig rijden of op het terreinparcours van Autostadt. Vooral kleine bezoekers kunnen in MobiVersum een opwindende ontdekkingsreis maken in de wereld van de mobiliteit en hun kinderrijbewijs halen.

Genieten en cultuur snuiven

De tien restaurants van Autostadt beschikken over een veelzijdig gastronomisch aanbod met regionale en seizoensproducten. In het restaurant Aqua in het 5-sterrenhotel The Ritz-Carlton (Wolfsburg) kookt Sven Elverfeld, de enige 3-sterrenkok van Noord-Duitsland.

Autostadt biedt bezoekers steeds weer nieuwe indrukken en avonturen door alsmaar wisselende attracties. In de zomer verandert Autostadt in een paradijs voor een dagje uit voor het hele gezin: ‘Cool and Creamy’ biologisch ijs, een ritje met de zwanenwaterfiets of een cocktail op de drijvende lounge ‘Cool Summer Island’. In de winter kan heerlijk worden gestruind over de grote wintermarkt en worden bezoekers verwend met gechoreografeerde ijsshows.

Autostadt als cultureel centrum

Autostadt presenteert zich ook als cultureel centrum, bijvoorbeeld bij de ‘Movimentos-feestweken’, waarbij elk voorjaar gerenommeerde dansgezelschappen uit de hele wereld en eersteklas pop-, jazz- en klassieke muzikanten naar Wolfsburg worden gehaald. Bovendien organiseert Autostadt het hele jaar door verschillende evenementen in haar cultuurprogramma, zoals hoogstaande lezingen, voordrachten, discussies en workshops.

Autostadt Wolfsburg

Stadtbrücke
38440 Wolfsburg
Telefoon: +49 (0) 800 / 288678238

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Autostadt Wolfsburg” met Google Maps.