Herrenhäuser Gärten
© Fotolia

Herrenhäuser Gärten (Tuinen van Herrenhausen) Hannover


Reisen für alle (Reizen voor iedereen)

De Herrenhäuser Gärten in Hannover behoren tot de mooiste parken van Europa. Hier kunt u drie stijlen van tuinkunst in alle perfectie bewonderen. De Großer Garten (Grote Tuin) imponeert met zijn barokke ornamenten en prachtige waterpartijen. Het hart van het complex wordt gevormd door de Großer Garten; deze grootste Duitse baroktuin omvat een veelvoud van inheemse en exotische planten, doolhoven, indrukwekkende fonteinen en imposante beeldhouwwerken. Hier worden stijlvolle feesten gevierd in de zomermaanden: de Internationale vuurwerkcompetitie, het Kleine Feest in de Großer Garten en diverse toneel- en musicaluitvoeringen tegen het fascinerende decor van de tuinen zullen u zeker bekoren!

Een verdere attractie in de Großer Garten is de historische grot: ereburgeres van Hannover, Niki de Saint Phalle, heeft het gewelf in de grot uit de 15e eeuw veranderd in een magisch kunstwerk vol levenslust en zinnelijkheid. Deze ruimtes, die zij liefdevol en prachtig heeft vormgegeven met haar beroemde figuren, glas- en spiegelmozaïeken, dompelen de bezoeker onder in een spel van kleur, schaduw en licht.

In de naastgelegen Berggarten (Bergtuin) kunt u botanische schatten en kassen met bloeiende orchideeën en tropische planten ontdekken. In de idyllische Georgengarten (Georgentuin) die is aangelegd in de stijl van de Engelse landschapstuinen, kunt u heerlijk wandelen. Liefhebbers van cactussen vinden hier menige rariteit tussen de 3000 succulente soorten. U kunt er ongeveer 11.000 verschillende planten uit uiteenlopende klimaatzones bewonderen.

 

Herrenhäuser Gärten Hannover

Herrenhäuser Str. 4
30419 Hannover
Telefoon: +49 (0) 511 / 16834000

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Herrenhäuser Gärten (Tuinen van Herrenhausen) Hannover” met Google Maps.