Museum Industriekultur Osnabrück
© Museum Industriekultur Osnabrück/ Maren Kiupel

Museum Industriekultur Osnabrück


In de steenkolenmijn Piesberg werd meer dan 100 jaar geleden de ‘zwarte diamant’ gewonnen. Tegenwoordig huist het Museum Industriekultur in dit oude gebouw en is Piesberg een plaats geworden met culturele bezienswaardigheden.

Stoommachines en ‘Grubenhunde’ (steenkolenwagons)

In de machinehal beeft de grond en langzaam en luidruchtig komen twee stoommachines in beweging. Hun enorme transmissieriemen drijven machines aan en een historische metaalwerkplaats komt onverwachts weer tot leven: frees, boor en draaibank lijken door een onzichtbare hand te worden aangestuurd.

Bij de rondleiding ‘Mit Helm und Lampe’ gaan de kinderen − zoals ooit de mijnwerkers − met een glazen lift 30 m de diepte in en verkennen ze een 300 m lange, historische mijnschacht. Dit museum biedt ook andere activiteiten voor jonge bezoekers, zoals stoomboten bouwen, vilten, broodjes bakken en tin gieten.

Rondom het museum valt nog veel meer te ontdekken, zoals een opmerkelijk industrieel cultuurlandschap en de canyon-achtige steengroeve met zijn voor Europa unieke geologische bijzonderheden.

Avontuurlijke natuurrondleidingen met en zonder gps, fossielen zoeken, toeren met audio-rondleiding, light-rail-tochtjes met het hele gezin door de Piesberg en interactieve spelletjes voor groepen kinderen: het Museum Industriekultur is de ideale plek voor gezinnen, schoolklassen en kinderfeestjes en staat garant voor een spannend museumbezoek voor iedereen.

Gidsen voor de fiets- en rondwandeltochten en voor de wildernis bij de Piesberg zijn verkrijgbaar aan de kassa van het museum.

 

Museum Industriekultur Osnabrück gGmbH

Fürstenauer Weg 171
49090 Osnabrück
Telefoon: +49 (0) 541 / 122447

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Museum Industriekultur Osnabrück” met Google Maps.