Zo leefde men eens in het land: een ervaring voor het hele gezin
© Michael Stephan/ Museumsdorf Cloppenburg

Museumdorp Cloppenburg


KinderFerienLand (KinderVakantieLand) Nedersaksen

Aan de hand van meer dan vijftig compleet ingerichte historische gebouwen worden hier de werk-, woon- en leefomstandigheden gedocumenteerd van de plattelandsbevolking in Nedersaksen vanaf het einde van de middeleeuwen tot de jaren 50 van de vorige eeuw.

Dit Nedersaksische openluchtmuseum is het oudste als 'dorpsmuseum' opgezette openluchtmuseum in Duitsland en een uitstekende bestemming voor een dagje uit op een vakantie met kinderen. Met ca. 250.000 bezoekers per jaar behoort het tot de populairste musea van Noord-Duitsland – en dat is niet voor niets. Aan de hand van meer dan vijftig compleet ingerichte historische gebouwen worden hier de werk-, woon- en leefomstandigheden gedocumenteerd van de plattelandsbevolking in Nedersaksen vanaf het einde van de middeleeuwen tot de jaren 50 van de vorige eeuw.

Het museumdorp nodigt u uit om er een leuke, informatieve en afwisselende dag te komen doorbrengen. Geniet van de bijzondere dorpse sfeer en de indrukwekkende boerenwoningen, rust tussendoor even uit met een kop koffie met gebak of een glas limonade met iets lekkers erbij in de traditionele dorpskroeg en proef het versgebakken brood van de bakker.

 

Museumsdorf Cloppenburg

Bether Straße 6
49661 Cloppenburg
Telefoon: +49 (0) 4471 / 94840

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Museumdorp Cloppenburg” met Google Maps.