Kunstwiel in de Roeder-tunnel
© Sammlung Weltkulturerbe Rammelsberg, Goslar

Rammelsberg Mine


KinderFerienLand (KinderVakantieLand) Nedersaksen
Reisen für alle (Reizen voor iedereen)

Unieke bezienswaardigheden boven en onder de grond: In het museum en de bezoekersmijn beleeft u een boeiend avontuur op de oorspronkelijke locatie waar 1.000 jaar lang mijnbouw heeft plaatsgevonden. U kunt hier op uw familievakantie vier museumgebouwen bezichtigen, deelnemen aan een rondleiding door de historische Roeder-mijngang, een ritje maken met de mijntrein, enz.

De Rammelsberg is een van de meest opmerkelijke industriële monumenten van Europa. Met de mijnbouw in de Rammelsberg werd ca. 3.000 jaar geleden begonnen. Vroeger werd er hier kopererts gedolven voor de productie van brons en daarnaast werden er kleine hoeveelheden zilver gewonnen waarvan munten werden geslagen. Vanaf de 15e eeuw werd er overgegaan op looderts en de laatste decennia voor de sluiting waren ook zinkerts en bariet belangrijke producten. Halverwege de jaren 30 van de vorige eeuw ontwierpen de Bauhaus-architecten Fritz Schupp en Martin Kremmer de indrukwekkende bovengrondse bouwwerken en verbonden ze de heldere elementen van de Bauhaus-school met traditionele stijlen.

In de mijn, die in 1988 werd gesloten, is nu een museum en bezoekersmijn gehuisvest en sinds 1992 maakt de Rammelsberg deel uit van het culturele UNESCO-Werelderfgoed. U krijgt hier op uw familievakantie een uniek beeld van de geschiedenis van de mijnbouw vanaf het begin tot onze tijd. Naast de vier museumgebouwen is vooral een afdaling in de mijn waarbij u de wereld 'onder de grond' kunt verkennen, de moeite waard. De mijntrein neemt de bezoekers mee door de geschiedenis van de mijnbouw in de 20e eeuw. In en om de ertsmijn Rammelsberg zijn zowel boven als onder de grond ook diverse vergader- en evenementenruimtes beschikbaar. De goed gevulde evenementenkalender maakt het uitgebreide aanbod van de ertsmijn Rammelsberg compleet.

Weltkulturerbe Rammelsberg

Bergtal 19
38640 Goslar
Telefoon: +49 (0) 5321 / 7500

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Rammelsberg Mine” met Google Maps.