Außenansicht Varusschlacht Museum
© VARUSSCHLACHT Museum und Park Kalkriese / Thomas Weber

Varusslag in het Osnabrücker Land - Museum en park Kalkriese


KinderFerienLand (KinderVakantieLand) Nedersaksen
Reisen für alle (Reizen voor iedereen)

In 9 na Chr. zijn grote delen van Germanië bezet door Romeinse troepen, op het moment dat Publius Quinctilius Varus en zijn leger terugmarcherend naar hun winterkamp in een hinderlaag worden gelokt. Het brein achter deze samenzwering is de Cherusk Arminius.

Sinds de eerste archeologische vondsten in Kalkriese aan het eind van de jaren 80, proberen wetenschappers het geheim rondom de Varusslag te ontrafelen. De expositie over de Varusslag brengt de geschiedenis van dit unieke plaatsje tot leven en presenteert de bevindingen van de onderzoekers. De Varusslag in het Osnabrücker Land is tegenwoordig een internationaal erkende plaats van onderzoek.

Archeologie, architectuur en expositie vormen de drie pijlers van het meermaals onderscheiden project, dat door de Europese Unie als Europees cultuurerfgoed is erkend. Speciale exposities, evenementen en avontuurlijke activiteiten maken een bezoek tot een bijzondere gebeurtenis. Modellen, illustraties, lades die doorzocht kunnen worden, verrassingseffecten en nieuwe media wekken de belangstelling voor geschiedenis en wetenschap. Bezoekers die meer te weten willen komen, kunnen zich verdiepen in het verzamelde materiaal. Met behulp van gesproken teksten kunnen de antieke overleveringen over de Varusslag van dichterbij worden beleefd. Tot de bekendste evenementen behoren het Oster-Leuchten (Paaslichtenfeest), de Romeinen- en Germanendagen en het forum Kalkriese. Daarnaast zorgt ook de natuur in de lente, zomer, herfst en winter voor voldoende afwisseling.

 

VARUSSCHLACHT im Osnabrücker Land gGmbH – Museum und Park Kalkriese

Venner Straße 69
49565 Bramsche-Kalkriese
Telefoon: +49 (0) 5468 / 92040

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Varusslag in het Osnabrücker Land - Museum en park Kalkriese” met Google Maps.