Dschungelpalast - Elefanten baden
© Zoo Hannover GmbH

Zoo Hannover


KinderFerienLand (KinderVakantieLand) Nedersaksen
Reisen für alle (Reizen voor iedereen)

Beleef Afrika met al uw zintuigen:

Boten glijden geluidloos over het water. En plotseling is ze er. Vlak achter een boomstam duikt Kiboko op, het grootste vrouwtjesnijlpaard in de Zoo Hannover. Onwillekeurig schuiven de passagiers in de kleine Sambesi-boot een stukje op, want Kiboko gaapt en laat haar indrukwekkende tanden zien. Op de tocht over de Sambesi ligt Afrika aan uw voeten en krijgt u een nieuwe kijk op het dierenleven in dit continent. De grenzen tussen mens en dier verdwijnen: flamingo's, giraffen, leeuwen, zebra's, neushoorns en niet in de laatste plaats nijlpaarden lijken elk moment in de boot te kunnen springen. Een paar stappen verder wacht de 'Sambesi-Kraal' op de bezoekers – een kinderboerderij aan de Sambesi. Dit Afrikaanse dorp met zijn karakteristieke ronde hutten en oude bomen huisvest dwerggeiten, kameroenschapen en mini-runderen. Ook een bezoek aan de shows in de Showarena met de papegaaienbende Los Banditos, mungo Guste, neusbeer Manolo en een groot aantal andere dierensterren mag niet ontbreken.

Na nog een paar meter bent u plotseling in de Canadese wildernis in Yukon Bay.

Wolven met barnsteenkleurige ogen zitten op de loer aan de oever van de Yukon, een kudde kariboes trekt voorbij, bizons lopen rustig te grazen. Langs oude mijnen gaat u door de bergen in de richting van een kleine havenstad. Hier in het grote havenbekken ligt het vrachtschip Yukon Queen. In de romp openbaart zich de onderwaterwereld: in het blauwgroen glinsterende water duiken direct achter de ramen ijsberen op en zwemmen pinguïns met een verbazingwekkende snelheid voorbij. Tijdens de grote robbenshow, die in het zomerseizoen twee keer per dag plaatsvindt, laten kegelrobben, zeeleeuwen en zeeberen zien wat ze allemaal kunnen.

De ruïne van een paleis ergens diep in India.

Waar eens machtige maharadja's hun hofhouding hadden, voeren tijgers, luipaarden en heilige slankapen nu de heerschappij in hun sprookjesachtige rijk. Olifanten nemen een bad in het vorstelijke bassin. De kleine olifantjes zijn daarbij zo beweeglijk, dat ze hun oudere soortgenoten geen moment rust gunnen!

Zoo Hannover GmbH

Adenauerallee 3
30175 Hannover
Telefoon: +49 (0) 511 / 280740

E-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Zoo Hannover” met Google Maps.