Wagenburg Solling, © Niedersächsische Landesforsten / Thomas Gasparini
© Niedersächsische Landesforsten / Thomas Gasparini

Wa­gen­burg Sol­ling


Wagenburg Solling biedt de mogelijkheid om op een rustige plek, vlak bij het bos, te overnachten. De accommodaties liggen direct aan de Weserbergland-Weg en de pelgrimsroute Loccum-Volkenroda

De wagens zijn gebouwd in de stijl van de in Solling gebruikte wagens voor bosarbeiders. Ze zijn comfortabel uitgerust als kleine huisjes met kitchenette, fornuis, verwarming, koelkast, keukengerei, een slaapkamer met vier bedden (een wagen beschikt over een tweepersoonsbed), douche en wc. Handdoeken en linnengoed zijn voorzien. Op verzoek is het mogelijk om ‘s avonds een barbecuepakket te bestellen, en ‘s ochtends een ontbijt. Voor een gezellige maaltijd is er niet alleen ruimte in de accommodaties, maar ook buiten aan de tafels van de overdekte zitruimten.

‘s Avonds is het heerlijk genieten onder de adembenemende sterrenhemel bij een knisperend haardvuur met draaispit. Een bijzondere natuurbelevenis in het najaar is het aanhoren van het concert van burlende herten rondom het kampvuur. Op een steenworp afstand ligt het wildpark Neuhaus, waarin veel verschillende inheemse wilde diersoorten ontdekt kunnen worden. De Solling-Vogler-regio is ‘Qualitätsregion Wanderbares Deutschland’ (Kwaliteitsregio van Wanderbares Deutschland) – vergeet dus niet om je wandelschoenen mee te nemen. Of het nu gaat om een gezinsvakantie, een wandelvakantie, tijd met z’n tweeën, festiviteiten of bedrijfsuitjes – Wagenburg biedt spannende dagen en rustige nachten midden in de natuur.

Niedersächsische Landesforsten

Eichenallee 21
37603 Holzminden
Telefoon: +49 (0)5536-9502-0

E-mail schrijven