Actief zijn

Het weidse Nedersaksen verwelkomt je met een breed aanbod aan
mogelijkheden om zijn adembenemende natuur actief te beleven. Hier vind je verschillende regio’s en afwisselende landschappen, waar je op onderzoek kunt gaan, kunt wandelen, fietsen, peddelen, maar die je ook op je eigen persoonlijke wijze kunt ontdekken.

Van grote stad tot weidse natuurlandschappen, van spitse bergen tot de vlakke Noordzeekust, van mystieke veengebieden tot de kleurrijke heide: in cijfers uitgedrukt zou Nedersaksen heel goed als vakantieland bij jou op nummer 1 kunnen staan, als het gaat om een afwisselende actieve vakantie:

  • 10.000 kilometer aan fietspaden leiden door het natuurlandschap en de steden van Nedersaksen – bijna drie keer zo lang als het parcours van de Tour de France, en met aanzienlijk meer ontspanning. In plaats van zo hard mogelijk rijden, gaat het hier juist om onthaasten. En voor elke mooie fietskilometer door Nedersaksen geldt: de weg is het doel. Nedersaksen hoort namelijk officieel tot de top 3 van de populairste deelstaten voor fietsvakanties. Waarom? Dat kun je het beste zelf ervaren bij je volgende bezoek. Of het nu om een- of meerdaagse tochten gaat, over een onderscheiden fietspad of een nog onbekende geheime tip, over vlak land of over bergen, over kust of bikepark – fietsers komen in Nedersaksen altijd aan hun trekken.
  • Circa 20 gecertificeerde wandelpadenen nog veel meer een- en meerdaagse tochten bieden voortdurend prachtige vergezichten op vrijwel elke wandelkilometer. Waar kun je over ruige rotsen door betoverende bergen wandelen, op begeleide tochten door het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee op afgelegen eilanden belanden, of op de bloeiende heide van adembenemende vergezichten genieten? Precies: in vakantieland Nedersaksen. Hier vind je vanaf de Harz tot aan de kust gegarandeerd de perfecte wandelervaring die aan alle wensen voldoet:
  • Een overzicht van de wandelroutes vindt u ook in onze actieve brochure met uitneembare fiets- en wandelkaart.

En ook voor andere activiteiten in de natuur zoals kanoën, paardrijden, golfen of suppen zijn er fantastische aanbiedingen in Nedersaksen.