Waar kan ik genieten van de bloeiende heide?

Grafisch overzicht van de heidelandschappen in Nedersaksen, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Lüneburger Heide GmbH
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Lüneburger Heide GmbH

Nedersaksen is de topbestemming voor iedereen die van bloeiende heide wil genieten. In het noordoosten van de deelstaat bevindt zich namelijk de grootste aaneengesloten heidevlakte van Europa. Waar precies? Zoals de naam al doet vermoeden in de regio Lüneburger Heide. In het autovrije natuurgebied Naturpark Lüneburger Heide vind je diverse fiets- en wandelroutes langs de lila bloemenpracht, bijzondere accommodaties, verschillende uitnodigende cafés en boerderijwinkels en heel veel ontspanning! De heide kan ook op culinaire wijze worden beleefd. Wat vind je bijvoorbeeld van een lekker broodje met heidehoning?

Goed om te weten: Het Naturpark Lüneburger Heide heeft veel barrièrevrije aanbiedingen! De wandelpaden hebben slechts lichte stijgingen en zijn daarom ook geschikt voor rolstoelen. Voor off-road-avonturiers zijn Joëletten (wandelrolstoelen) beschikbaar bij Heide-Landhaus Döhle. Wie de voorkeur geeft aan meer comfort, kan overstappen op een rolstoelvriendelijke koets.