Burcht Polle, © Fotolia / Blickfang
© Fotolia / Blickfang

Burcht Pol­le


De ruïne van burcht Polle op de Bergfried torent uit boven de kleine plaats Polle en garandeert de bezoeker een adembenemend uitzicht op de Weser en het bijbehorende schilderachtige landschap. De burcht werd voor het eerst vermeld in 1285 als ‘burcht van Everstein’ en werd destijds bewoond door de graven von Everstein. Na een aantal gewapende conflicten viel de burcht in de 15e eeuw in handen van de Welfen. Na belegering in de Dertigjarige Oorlog en een bijna volledige verwoesting door Zweedse troepen is de burcht nooit heropgebouwd.

Bezoekers krijgen informatie over de geschiedenis en het leven op de burcht in het kleine museum van de burcht Polle, in het gastenhuis.

In de zomer worden aan het hoge en lage complex markten en concerten georganiseerd. Daarnaast worden in het kader van de Burgfestspiele op drie podia sprookjes, komedies en toneelstukken opgevoerd. Men beweert dat het sprookje Assepoester zich hier heeft afgespeeld en daarom wordt ter ere van haar elk jaar het ‘Assepoesterspel’ gehouden.

Burcht Polle

Amststraße
37647 Polle
Telefoon: +49 (0) 5533 / 40559