Slot Bückeburg , © Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste
© Schloss Bückeburg/ Müller Luftbild Haste

Slot Büc­ke­burg


Dit slot in het stadscentrum van Bückeburg, gelegen in een uitgestrekt landschapspark, is een trekpleister in en ver buiten de regio. Het sloteiland slot Bückeburg wordt omgeven door een gracht en werd door graaf Adolf VI von Holstein-Schaumburg als waterburcht aangelegd, later werd het in de stijl van de Weserrenaissance uitgebouwd. Het slot is al meer dan 700 jaar eigendom van de familie van de graven von Holstein-Schaumburg en de latere vorsten van Schaumburg-Lippe.

Zeer indrukwekkend is de gouden zaal met zijn beroemde godenpoort, de grote feestzaal en de slotkapel met gouden houtsnijwerk. Bij een wandeling door het uitgestrekte slotpark ziet de bezoeker het grootste monumentale mausoleum van Europa dat in privébezit is, namelijk een koepel uit het begin van de 20e eeuw. Een ander highlight op het terrein is de enige hofrijschool in Duitsland. De school heeft zich gespecialiseerd in demonstraties van barokke rijkunst.

Sommige delen van het enorme landgoed zijn tijdens rondleidingen toegankelijk voor bezoekers. Zo kan worden ervaren hoe het leven aan het hof er uitzag in de verschillende tijdperken. Wie in stijl wil trouwen is eveneens van harte welkom. Bruidsparen van alle christelijke overtuigingen kunnen zich laten trouwen in de slotkapel.

Concerten, tentoonstellingen en evenementen − zoals de sfeervolle kerstmarkt ‘Weihnachtszauber’ en het feest ‘Landpartie’ − maken het uitgebreide aanbod van het slot compleet. Veel ruimtes kunnen ook worden verhuurd voor besloten evenementen.

In het café/restaurant Alte Schlossküche en het Park-café vindt u verse seizoensproducten en diverse cakejes en taartjes.

Slot Bückeburg

Schlossplatz 1
31675 Bückeburg
Telefoon: +49 (0) 5722 / 955830

naar de websiteE-mail schrijven