Schloss Fürstenberg, © Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH
© Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH

Slot Für­sten­berg


De charme van slot Fürstenberg ligt in de combinatie tussen verleden en heden: hier het historische slot in de stijl van de Weserrenaissance, daar de moderne fabriek die met eersteklas collecties nieuwe maatstaven zet in de vervaardiging van porselein.

Het slotcomplex is buitengewoon indrukwekkend voor jong en oud, cultuurliefhebbers en mensen die graag eens een uitstapje maken. In het nieuwe porseleinmuseum in het slot kan op unieke wijze de fascinerende verandering in tafelcultuur van 1747 tot nu worden ontdekt. Het prachtige monument presenteert de omvangrijkste collectie porselein uit Fürstenberg met een innovatief expositieconcept. In de historische ruimtes beleven de bezoekers hoe een idee van een hertog een wereldwijd bekend product werd. Daarbij leert u de techniek van de porseleinproductie kennen en kunt u zich onderdompelen in de wereld van porseleinfabrikanten, die met passie een veelvoud aan vormen en decoraties hebben gemaakt. Daarbij is het her en der ‘handen uit de mouwen’ − aanraken toegestaan!

Op slot Fürstenberg worden talrijke interessante evenementen gehouden, zoals de traditionele Kerstmarkt voor ambachtslieden in het 1e en 2e weekend van advent en de Paaseierenmarkt.

Het slotcafé en restaurant Lottine beschikken over een prachtig zonneterras waar u heerlijk kunt ontspannen.

Museum Schloss Fürstenberg

Meinbrexener Str. 2
37699 Fürstenberg
Telefoon: +49 (0) 5271 / 96677810

naar de websiteE-mail schrijven