Schloss Hämelschenburg, © Fotolia / blickfang
© Fotolia / blickfang

Slot Hä­mel­schen­burg in het We­ser­berg­land


Een van de mooiste renaissancebouwwerken is Slot Hämelschenburg in het Weserbergland, gelegen tussen Hamelen en Bad Pyrmont. Het waterslot werd in 1588 in opdracht van Jürgen Klencke en zijn echtgenote Anna von Holle opgericht en is nog steeds eigendom van de familie. Het slot werd tijdens het hoogtepunt van de Weserrenaissance gebouwd en vormt een hermetisch en volledig bewaard gebleven geheel met boerderijgebouwen, een kerk en aangelegde tuin. In de historische ruimtes zijn nog originele meubels, schilderijen, wapens, porselein en glazen te bewonderen.

Tegenover het slot kunt u heerlijk ontspannen in de voormalige herenboerderij met café en biertuin. Een wandeling door de idyllische natuur bij het slot voert u langs de eerste protestantse kerk van Duitsland, door de minnetuin naar het tuinhuis, een historische watermolen en van daaruit naar het schildersatelier. Een oude smidse en de stoeterij Trakehner Gestüt Langels behoren ook tot het landgoed.

In de Charlottensaal van het slot kan een burgerlijk huwelijk worden gesloten. De ridderzaal van het café kan worden verhuurd voor bruiloften en andere feesten voor maximaal 180 personen. Vooral de renaissancekerk biedt een bijzonder decor voor kerkelijke huwelijken.

Bij een individuele rondleiding door de tijd komt de geschiedenis in de historische ruimtes, met de bijbehorende diverse kunstvoorwerpen, weer helemaal tot leven.

Slot Hämelschenburg

Schloßstraße 1
31860 Emmerthal
Telefoon: +49 (0) 5155 / 951690

E-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Slot Hämelschenburg ” met Google Maps.