Slot Bad Pyrmont, © Fotolia
© Fotolia

Slot Py­r­mont


Het slot Pyrmont dankt zijn bestaan aan de graven van Spiegelberg. Deze hebben in de 16e eeuw een vesting laten bouwen met woningen en een aangrenzend slot in de stijl van de Weserrenaissance. Tijdens de Dertigjarige Oorlog is het slot ernstig beschadigd geraakt, en later bijna volledig gesloopt. Graaf Anton Ulrich von Waldeck und Pyrmont laat op de fundamenten van het oude slot in de 18e eeuw een barok slot bouwen. Na uitgebreide herstel- en renovatiewerkzaamheden tussen 1984 en 1987 vormt het slot tegenwoordig het culturele middelpunt van de traditionele badplaats Bad Pyrmont.

Vooral de combinatie van een voormalige vesting en de aangebouwde barokke zomerresidentie van de vorsten van Waldeck en Pyrmont, maakt het slot Pyrmont uniek in zijn soort.

Het cultuureiland met het stadsmuseum en zijn ambitieuze expositieprogramma is een bijzondere attractie die ook buiten de regio bekend is. Hier wordt herinnerd aan de bijna 2000 jaar oude geschiedenis van de bronnen van Pyrmont en aan beroemde kuurgasten zoals tsaar Peter de Grote, Frederik de Grote, Koningin Louise en Goethe. Het cultuureiland heeft ook naam gemaakt met het grote aantal evenementen dat plaatsvindt op het slot, dat een ideaal decor vormt voor elk type openluchtevenement.

In de romantische Tischbeinsaal (Tafelpootzaal) van slot Pyrmont kunnen stellen trouwen voor de burgerlijke stand. Het beroemde kuurpark van Bad Pyrmont staat garant voor prachtige plaatjes en ligt hier direct naast.

Slot Bad Pyrmont

Schloßstraße 13 13
31812 Bad Pyrmont
Telefoon: +49 (0) 5281 / 606771

naar de websiteE-mail schrijven