Rammelsberg Mine in Goslar, © GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer

Erts­mijn Ram­mels­berg


De Rammelsberg (www.rammelsberg.de/en) is een van de meest opmerkelijke industriële monumenten in Europa. De mijnbouw op de Rammelsberg gaat ongeveer drie millennia terug. In het verleden werd kopererts gedolven voor de productie van brons en in kleine hoeveelheden werd ook zilver gewonnen voor de productie van munten. Looderts werd sinds de 15e eeuw gebruikt en zinkerts en bariet waren belangrijke producten in de laatste decennia voor de sluiting.  

De mijn, die in 1988 werd gesloten, is nu een museum- en bezoekerscentrum. Hier krijgt u een uniek inzicht in de geschiedenis van de mijnbouw van het begin tot het heden. Naast vier museumhuizen biedt met name de afdeling in de mijn met verkenning van de “ondergrondse wereld” een bijzondere ervaring. De mijn-trein op het terrein neemt bezoekers mee door de geschiedenis van de mijnbouw in de 20e eeuw.

De Rammelsberg-mijn biedt boven en onder de grond uitzonderlijke vergader- en evenementsruimtes. De uitpuilende evenementenkalender rondt het uitgebreide aanbod van de Rammelsberg-mijn af.

Werelderfgoed ertsmijn Rammelsberg - museum

Bergtal 19
38640 Goslar
Telefoon: +49 (0) 5321 / 7500

naar de websiteE-mail schrijven