Zeehonden op de Waddenzee, © Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer / Nationalpark-Haus Wittbülten
© Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer / Nationalpark-Haus Wittbülten

Ne­ders­ak­si­sche Wad­den­zee


De Waddenzee aan de Noordzeekust van Nedersaksen biedt een unieke natuurlijke omgeving met veranderende getijden. Ontdekt wat het werelderfgoed Waddenzee zo uniek en speciaal maakt.

De invloed van eb en vloed hebben een heel speciaal kustlandschap gecreëerd dat zich uitstrekt van Nederland tot Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein tot aan Denemarken: de Waddenzee! In het samenspel van de getijden komt hier tweemaal per dag een nat gebied van 10.000 vierkante kilometer te voorschijn. Een uniek habitat voor ongeveer 10.000 verschillende dier- en plantensoorten.
De Duitse Waddeneilanden vormen een unieke bestemming. Bekijk de spannende getijdenwisseling en het bezoek van miljoenen trekvogels die daar broeden en rusten. Ontdek zeepieren, kokkels en strandkrabben tijdens een spannende wandeling met een wadloopgids. Waar anders kun je een wandeling op de zeebodem maken? Geniet van het beste uitzicht op zee tijdens een fietstocht langs de kust. Een bezoek aan het zeehondencentrum in het huis van het nationale park in Norden-Norddeich en het bezoekerscentrum in Wilhelmshaven en Cuxhaven zijn absoluut de moeite waard.

Om het unieke waddengebied te beschermen, werd in 1986 het nationale park Nedersaksische Waddenzee opgericht. Zeven jaar later werd het gebied samen met de ontwikkelingszone achter de dijk door UNESCO opgenomen in het „Wereldnetwerk van het biosfeerreservaat“. In 2009 volgde tenslotte de benoeming van de Duits-Nederlandse Waddenzee tot UNESCO Werelderfgoed. De toekenning van het Deense deel volgde in 2014. In Nedersaksen beslaat de Waddenzee de Oost-Friese kust, inclusief de eilanden, de Jade-baai en de Noordzeekust van Cuxland.

Nog meer informatie vindt u op de website van Werelderfgoed Waddenzee

Impressies

Nationalparkverwaltung Nedersaksische Waddenzee

Imke Zwoch
Virchowstr. 1
26382 Wilhelmshaven
Telefoon: 04421-911 290

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Nationalparkverwaltung Nedersaksische Waddenzee” met Google Maps.