Brückenradweg - Huntebrücke, © Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Brückenradweg Osnabrück Bremen

Traject voor
Toerfiets
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Route
Geschikt voor
Kinderen

Twee Hanzesteden, twee routes en een afwisselend landschap. De fietsroute 'Brückenradweg' verbindt de steden Osnabrück en Bremen met elkaar, die beide een rijke historie en cultuur hebben en waar veel te ontdekken is.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

De oostelijke route begint in Osnabrück, stad van de vrede en cultuur. Tussen Belm en Ostercappeln bevindt zich het 'heuvelachtige' gedeelte van de oostelijke route, waar u uitkijkt op het Osnabrücker Bergland. U fietst verder naar het natuurpark Dümmer. Daarna brengt de fietsroute u naar de historische binnenstad van de districtshoofdstad Diepholz. Begeleid door de rivier de Hunte steekt u een paar imposante bruggen over en komt u in het stadsdistrict Barnstorf.
Na ca. 10 kilometer bereikt u de stad Bassum. Ontdek hier waarom de brug over de Dünsener Bach in de Harpstedter Straße de naam 'Mordbrücke' draagt.
Iets verder ligt het natuurpark Wildeshauser Geest. Tussen Bassum en Heiligenrode bevindt zich het knooppunt van de oostelijke en de westelijke fietsroute en van hieraf tot aan Bremen volgen beide dezelfde weg. In de gemeente Stuhr voor de poorten van de Hanzestad Bremen zijn vooral de gotische bakstenen kerk en de watermolen Heiligenrode met bijbehorende gebouwen het vermelden waard.
Aangekomen bij de luchthaven hebt u het gebied van de Vrije Hanzestad Bremen bereikt. Over de Wilhelm-Kaisen-Brücke en door de historische binnenstad van Bremen fietst u tenslotte naar het eindpunt van de Brückenradweg, het centraal station van Bremen.
De westelijke variant van de fietsroute begint net als de oostelijke in Osnabrück. Van hieruit fietst u over bruggen over het spoor en het water door heuvelig terrein naar Wallenhorst. Al snel bereikt u Kalkriese, dat bekend is geworden door de slag bij het Teutoburgerwoud in het jaar 9 na Christus.
Daarna maakt u kennis met het unieke landschap rondom het plaatsje Campemoor, dat net als de stad Damme in het natuurpark Dümmer ligt.
Hiervandaan fietst u verder door het recreatiegebied Dammer Berge en komt u in Steinfeld. In noordelijke richting rijdt u vervolgens naar Lohne en daarna naar de districtshoofdstad Vechta en dan naar Goldenstedt, waar u via de 'Goldene Brücke' de Hunte oversteekt. In het natuurpark Wildeshauser Geest is het toeristische plaatsje Harpstedt het vermelden waard. Kort na Harpstedt bereikt u het knooppunt met de oostelijke route.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de fietsroute 'Brückenradweg'

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Brückenradweg Osnabrück – Bremen.

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

Uit welke richting u ook komt, deze fietsroute start en eindigt bij een centraal station (Osnabrück of Bremen). Ook tussen deze twee plaatsen in is het mogelijk om gebruik te maken van de trein (Lohne, Barnstorf, Bassum, Vechta, Goldenstedt)