Pils vuurtoren met gazelle, © Ostfriesland Touristik - Landkreis Aurich GmbH
© Ostfriesland Touristik - Landkreis Aurich GmbH

Friesenroute Rad up Pad

Stijging
216 m
Daling
212 m
Afstand
288 km
hoogste punt
12 m
Traject voor
Toerfiets
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit
Geschikt voor
Kinderen

Fietsen over dijken van de ene vuurtoren naar de andere, om grote en kleine meren heen rijden, idyllische veenkanalen en ongerepte veengebieden ontdekken. En daarnaast nog typische en oorspronkelijke cultuur beleven en gezonde zeelucht inademen.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

Beleef het beste van Oost-Friesland op een fietstocht: over de Friesenroute Rad up Pad.
Het startpunt van deze fietsroute is de havenstad Emden, van waaruit u direct het Oost-Friese landschap van de Krummhörn in fietst.
Over de dijk komt u op de tweede etappe in Norden-Norddeich, de oudste stad van Oost-Friesland met zijn gezellig drukke zeebad. Hiervandaan kunt u een uitstapje maken naar het eiland Norderney en bij mooi weer natuurlijk naar het strand gaan. Langs de kust fietst u vervolgens verder naar de uitlopers van het nationale park Wattenmeer en naar de 'heerlijkheid' Dornum met zijn burchten en kastelen.
In het veenlandschap van het Oost-Friese binnenland richting Aurich, de officieuze hoofdstad van Oost-Friesland, leidt de fietsroute u door pure natuur. Nadat u deze stad op uw gemak hebt bekeken, fietst u verder langs het kanaal naar het veengebied Großefehn.
De laatste etappe van de fietsroute langs de typische veenkanalen met hun schilderachtige ophaalbruggen brengt u weer terug naar Emden.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de Friesenroute

Logo Friesenroute

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Friesenroute.