Warendorf Marktplatz, © Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Grenzgängerroute Teuto-Ems

Stijging
586 m
Daling
587 m
Afstand
146 km
hoogste punt
146 m
Traject voor
Toerfiets
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Soort tocht
Rondrit
Geschikt voor
Kinderen

De Grenzgängerroute Teuto-Ems biedt grenzeloos fietsplezier op een heel bijzondere manier. Deze 146 kilometer lange fietsroute loopt niet alleen over idyllische wegen door een prachtig landschap, maar maakt u door het passeren van 14 historische en nog bestaande grenzen tot een echte grensganger!

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

U gaat van start in Bad Rothenfelde met zijn geneeskrachtige zoutwaterbaden. Geniet hier van de zilte lucht rondom de gradeerwerken, voordat u op weg gaat naar de appelstad Dissen. Met het Teutoburgerwoud voortdurend in zicht fietst u de grens van Nedersaksen met Noordrijn-Westfalen over naar de peperkoekstad Borgholzhausen. Tussen weidevelden en akkers door gaat de fietsroute verder naar Versmold. Deze stad heeft een typisch Westfaalse sfeer.
Een bijzonder idyllische plek is het drielandenpunt, waar tegenwoordig de districten Gütersloh, Warendorf en Osnabrück aan elkaar grenzen. De volgende plaats waar de fietsroute u brengt, is Füchtorf met zijn vele aspergekwekerijen, waar deze 'koninklijke groente' van half april tot eind juni wordt geoogst en vers van het land wordt verkocht. Als u verkoeling zoekt, is een uitstapje naar de Sassenberger Feldmarksee een echte aanrader. Hiervandaan is het niet ver meer naar de 'paardenstad' Warendorf. Deze mooie stad aan de Eems heeft een prachtig historisch centrum en een idyllisch-rustige sfeer.

Door het mooie parklandschap van het Münsterland fietst u verder naar Ostbevern. De parken van de imposante waterburcht Loburg met hun historische rododendrons zijn beslist het bezoeken waard. Na nog een grensovergang komt u in de gemeente Glandorf in het Osnabrücker Land. Ook hier mag u zich de lekkere asperges niet laten ontgaan. Daarna brengt de fietsroute u weer terug naar Noordrijn-Westfalen. In het blotevoetenpark in Lienen kunt op een 2,5 kilometer lange rondweg op een gezonde manier uw voeten gebruiken en terwijl uw zintuigen trainen. Als u weer op de fiets zit, duurt het niet lang voordat u het kasteel van Bad Iburg ziet liggen. Door het prachtige landschap van de 'Borgloher Schweiz' rijdt u vervolgens naar Hilter met zijn bezienswaardige barokke raadhuis. Een ander opvallend bouwwerk dat u onderweg tegenkomt, is de 'Grieser Toarn’ in het kuuroord Bad Laer met zijn geneeskrachtige zoutwaterbaden. Nu is het niet ver meer naar het eindpunt van de fietsroute. Terug in Bad Rothenfelde mag iedereen die de route gereden heeft, zich na de vele grensovergangen een echte grensganger noemen.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Logo Teuto-Ems

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Grenzgängerroute Teuto-Ems.

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

De stations Bad Rothenfelde/Dissen en Warendorf zijn met de trein zeer goed bereikbaar. Kijk voor meer informatie op de hier vermelde websites.

Bijzonderheden op deze fietsroute

Twee verbindingsroutes maken het mogelijk om de totale route te fietsen zoals u dat wenst, en te kiezen uit drie deeltrajecten met een lengte van 50 tot 60 kilometer per stuk.
 

Uw aanspreekpartner voor deze fietsroute

Toeristische informatie Osnabrück | Osnabrücker Land

Bierstraße 22-23
49074 Osnabrück
Telefoon: +49 (0) 541 / 3232202

naar de websiteE-mail schrijven