Kaiserpfalz Goslar van bovenaf NL, © Goslar marketing gmbh
© Goslar marketing gmbh

Mountainbikeroute G4 Tour de Kultur Goslar

Stijging
520 m
Daling
520 m
Afstand
21 km
hoogste punt
723 m
Traject voor
Mountainbike
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit

U doet al langer aan mountainbiken en bent op zoek naar een geschikte route voor uw eerste trainingen in het voorjaar? Dan is deze middelzware mountainbikeroute echt iets voor uU doet al langer aan mountainbiken en bent op zoek naar een geschikte route voor uw eerste trainingen in het voorjaar? Dan is deze middelzware mountainbikeroute echt iets voor u: onderweg zijn er een paar steile beklimmingen en een snelle afdaling naar Goslar.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

Dennenbossen, steile hellingen, de beroemde Rammelsberg en de historische binnenstad van Goslar als cultureel UNESCO-werelderfgoed – dat alles komt u tegen op deze mountainbikeroute.

De bergtocht brengt u eerst van het treinstation naar de historische binnenstad en vandaar langs de Rammelsberg op een langgerekte klim in zuidelijke richting naar de loof- en dennenbossen van de noordelijke Harz. Onderweg zijn er twee uitkijkpunten die zich er uitstekend voor lenen om even op adem te komen. Kort voor de afslag richting Schalke (op 762 meter hoogte, misschien de moeite waard om even van de route af te wijken?) komt u bij het keerpunt. Hiervandaan loopt de route bijna alleen nog bergafwaarts via Sidecum en langs de oostkant van de Rammelsberg terug naar de historische binnenstad en het treinstation van Goslar.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de mountainbikeroute G4 Tour de Kultur Goslar

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Volksbankarena Harz en de aanduiding G4 (rode categorie).